Menu
De etterlatte etter ofrene for den store togulykken i Hellas i februar, har saksøkt statsminister Kyriakos Mitsotakis (bildet) og flere nåværende og tidligere statsråder. Foto: AP / NTB

Hellas’ statsminister saksøkt etter togtragedie

En gruppe som representerer de etterlatte etter de 57 som omkom i den store togulykken i Hellas i februar, har saksøkt statsminister Kyriakos Mitsotakis.

Av NTB | 16.05.2023 16:54:13

Kriminalitet og rettsvesen: Flere nåværende og tidligere statsråder er også saksøkt, og det samme er flere tjenestemenn. Søksmålet fremmes få dager før søndagens valg til ny nasjonalforsamling i landet.

– Søksmålet er rettet mot statsministeren, ministre og eksministre, i tillegg til andre tjenestemenn, sier Christos Konstantinidis, som representerer saksøkerne.

Konstantinidis mistet kona i ulykken der et passasjertog på vei nordover fra Aten til Thessaloniki kolliderte med et tog som var på vei sørover. De to togene hadde vært på vei mot hverandre i samme spor i flere kilometer uten at alarmen gikk.

Stasjonsmesteren som var på vakt i Larissa, er varetektsfengslet og siktet for en rekke forhold, deriblant uaktsomt drap.

Ifølge rapporten burde mannen aldri ha fått ja da han søkte på jobben som stasjonsmester ettersom han manglet kvalifikasjoner, var eldre enn 48 år og ikke hadde fått tilstrekkelig opplæring. Tre andre jernbaneansatte har også blitt siktet i forbindelse med ulykken.

(©NTB)

Flere nyheter: