Menu
Flightradar24 viste et redningshelikopter som kretset over Bristow-helikopteret som det ble lett etter vest for Bergen. Foto: Faksimile / NTB

Helikopterulykken utenfor Bergen: Det er hentet opp overlevende

Tilstanden er ukjent for de seks som ble hentet opp av vannet etter at et helikopter havarerte i sjøen vest for Sotra utenfor Bergen onsdag kveld. Ifølge politiet er det hentet opp overlevende.

Av NTB | 28.02.2024 23:07:30

– Jeg vil ikke si noe om status på de som er hentet opp av havet, det må Haukeland sykehus gjøre. Men det er plukket opp overlevende, sa politiets innsatsleder Ivar Kvant til pressen ved 22.30-tiden onsdag kveld.

Alle seks er reddet opp av vannet og fraktet til Haukeland universitetssjukehus i Bergen. Sykehuset opplyser at tilstanden til de seks er uavklart.

Ifølge Hovedredningssentralen (HRS) lå personene i vannet i rundt 50 minutter før de ble hentet opp, skriver Bergens Tidende.

– Vårt fokus nå er ta vare på alle involverte, og vi kommer tilbake med mer informasjon, sier administrerende direktør Heidi Wulff Heimark i Bristow Norge.

Hun bekrefter at helikopteret var på søk- og redningstrening. Ifølge Vest politidistrikt var helikopteret av typen S-92.

De skriver at dataene derfra viser at helikopterets høyde synker fra 1200 fot til 400 fot like før det forsvinner. HRS bekrefter at de fikk nødmelding klokken 19.41.

Ifølge TV 2 er Havarikommisjonen varslet om ulykken og har startet undersøkelser for å finne årsaken.

Det var NRK som først omtalte saken ved 20.15-tiden.

Store ressurser ble satt i sving i redningsaksjonen – både redningshelikoptre, redningsskøyte og også bistand fra Forsvaret. Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) opplyste til NTB at et kystvaktskip deltok i letingen.

Ved 22-tiden var det fortsatt flere ressurser ute.

– Redningsskøyta har begynt å finne vrakdeler. Kystvakten er også med i søket, i tillegg til flere helikoptre.

Haukeland universitetssjukehus satte gul beredskap som følge av utviklingen i saken, men trappet senere ned beredskapen.

– Vi har nå trappet ned beredskapsnivået igjen, sier kommunikasjonsdirektør Erik Vigander i Helse Bergen til NRK.

Klokken 21.50 opplyste HRS at redningsaksjonen var ferdig.

– Vi retter en stor takk til alle som har bidratt i kveld, skriver de på X / Twitter.

Selskapet Bristow Norge har bekreftet overfor Stavanger Aftenblad at det er snakk om et av deres helikoptre.

Data hos overvåkingstjenesten FlightRadar viser et helikopter som flyr utenfor Bergen, og som cirka klokken 19.40 forsvinner fra tjenestens kart, skriver TV 2.

Nødmeldingen som ble sendt ut, var et såkalt mayday relay, som er en nødmelding formidlet på vegne av andre.

Ved 21.20-tiden opplyste Hovedredningssentralen Sør-Norge på X/Twitter at den sjette og siste som befant seg om bord i helikopteret, var hentet opp og fløyet til Haukeland universitetssjukehus i Bergen.

Flere nyheter: