Menu
ARKIVBILDE: Egil M Solberg / Radio Haugaland

Hektisk natt for politiet

Skar opp sykkeldekk i Åkra, mange mindreårige beruset i Vangen, mann amok på Spanne, i Haugesund angrep en mann en politikvinne og forsøkte å ta et tjenestevåpen og en blodig mann rev kvinne i håret.

Av Egil M Solberg | 18.05.2023 07:10:29

Politilogg: To unge menn satt i drukkenskapsarresten i dag morges og politiet kan melde om mange bortvisninger gjennom natten.

– Det har vært usedvanlig mye folk ute på restauranter og ansamlinger i natt. Det har vært spesielt travelt på Indre kai i Haugesund, opplyser operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt torsdag morgen.

Tatt med kniv på Åkra

En mann i slutten av 40-årene gikk rundt i Åkrehamn og skar opp sykkeldekk med en kniv ved 18.45-tiden.

– Mannen er rusmisbruker og kjent for politiet fra før, opplyser operasjonslederen.

Han er anmeldt for både skadeverk og for å bære kniv offentlig.

Mye bråk og søppel i Vangen

Noen minutter etter midnatt ble det meldt om store mengder russ og ungdommer i Vangen. Det var amper stemning og høy grad av beruselse.

– Det var noe bråk på stedet, men dette roet seg ved politiets ankomst. Her var det kanskje 20 russ og 100 andre mindreårige, opplyser operasjonslederen.

Stedet bar preg av festlighetene. Det var knuste flasker og søppel i store deler av området der ungdommene hadde vært.

Satt i drukkenskapsarrest

Like før klokken 02 i natt ble det meldt om slagsmål mellom to menn i 20-årene ved et utested på Indre kai i Haugesund.

– Den ene mannen ble bortvist, men fulgte ikke pålegget. En halvtime senere ble han påtruffet utenfor stedet og denne gang ble han pågrepet og satt i arrest, forteller politiet.

Utagerte på Spanne

Politiet måtte bistå da en mann utagerte på en adresse ved Spannatoppen like etter klokken 02 i natt. Han var truende og vanskelig å forholde seg til, men da politiet dukket opp hadde han forlatt stedet.

De neste par timene kom det flere meldinger om skadeverk fra det samme området.

– Det ble en halvtime senere meldt om et hissig og truende mann som knuste bilruter i området. Klokken 03.45 ble det meldt om skadeverk i en hage i nærheten, forteller operasjonslederen.

Politiet er kjent med hvem mannen er og sake er opprettet.

Sparket politikvinne

Ved 04-tiden i natt kom det melding om en mann som var blodig i ansiktet og hylte og oppførte seg truende overfor andre ved Bytunet i Haugesund.

Det viste seg å være snakk om en sterkt beruset mann i midten av 50-årene.

– Ved innsettelse i drukkenskapsarrest sparket han til en politikvinne. Han forsøkte også å ta tjenestevåpenet til en annen politibetjent, opplyser operasjonslederne.

Før politiet dukket opp på stedet, skal mannen også ha revet en kvinne kraftig i håret over noe tid.

– Hun hadde gått bort til mannen med en serviett for å hjelpe han. Da tok han tak i håret hennes og ville ikke slippe taket. Det var andre vitner som måtte hjelpe henne med å slippe løs, forteller politiet.

Han er anmeldt også for denne kroppskrenkelsen.

Flere nyheter: