Tysklands vinnerlag feirer med trofeet etter finalen mot Frankrike i U17-VM. Foto: Achmad Ibrahim. AP / NTB

Heide ble helten da Tyskland vant U17-VM

Uterhaching-keeper Konstantin Heide ble helten da Tyskland vant U17-VM i fotball for første gang, med to strafferedninger mot Frankrike.

Av NTB | 02.12.2023 20:29:57

Sport: Unggutten fikk sin VM-debut i semifinalen mot Argentina fordi førstevalget Max Schmitt ble syk, og han reddet to straffespark da tyskerne vant 4-2 etter 3-3 i selve kampen.

Også finalen mot Frankrike ble målrik og dramatisk. Tyskland ledet 2-0, men den norske finaledommeren Espen Eskås viste ut tyske Winners Osawe for to gule kort midt i 2. omgang, og Frankrike utlignet fem minutter før slutt.

I straffesparkkonkurransen avgjorde Heide igjen. Han reddet skuddene fra Bastien Meupiyou og Tidiam Gomis, og Tyskland vant 4-3.

Almugera Kabar satte inn det avgjørende straffesparket.

– Om noen tvilte på karakterstyrken i laget, viste de den i dag. De var utrolige.

Dortmund-spiller Paris Brunner gjorde 1-0 på et straffespark som ble dømt etter lang VAR-gjennomgang. Barcelonas Noah Darvich doblet ledelsen, men Saimon Bouabre skapte raskt ny spenning.

Etter utvisningen av Osawe ble Tyskland satt under press, og Mathis Amougou utlignet fem minutter før full tid. Det er ikke ekstraomganger i U17-VM, så man gikk rett på straffespark.

Eskås dømte flere viktige kamper i turneringen, blant dem åpningskampen og kvartfinalen mellom Argentina og Brasil. Hans norske team fikk tillit igjen i finalen, en ny fjær i hatten til Eskås og hans assistenter Elias Skjeseth Bashevkin og Jan Erik Engan.

– Nå er vi både europamestere og verdensmestere. Jeg er så takknemlig overfor denne årgangen, sa landslagstrener Christian Wück til RTL.

Både Eric da Silva Moreira og Brunner misset for Tyskland, men Frankrike scoret på bare tre av seks straffespark, og tyskerne kunne juble med trofeet.