Menu
Ada Hegerberg trente ikke med VM-troppen lørdag, men hadde fitnesstrening med fysisk trener Gunnvor Halmøy. Hun kan fortsatt rekke kampen mot Filippinene. Her fra fredagens trening. Foto: Lise Åserud / NTB

Hegerberg trente ikke med VM-laget lørdag – fortsatt aktuell mot Filippinene

Ada Hegerberg trente ikke med den norske VM-troppen på North Harbour stadion i Auckland-forstaden Albany lørdag, men er fortsatt aktuell mot Filippinene.

Av NTB | 29.07.2023 02:23:10

Sport: – Ada Hegerberg og fysisk trener Gunnvor Halmøy har fitnesstrening i dag, som planlagt. Hun følger rehabiliteringsplanen. Det er for tidlig å gi kampstatus, sier landslagslege Trygve Hunemo i en uttalelse formidlet av medieansvarlig Halvor Lea etter at Hegerberg som den eneste i troppen uteble fra treningen.

Anja Sønstevold jogget for seg selv mens de øvrige varmet opp som vanlig, men etterpå sluttet hun seg til de andre i de første spilløktene. Treningen ble stengt for mediene etter 20 minutter.

Da skulle laget gå løs på formasjonsøvelsene.

Fredag var stjernespissen litt overraskende med på treningsfeltet på lagets faste treningsanlegg Seddon Fields. Hun trente alternativt, men noen av øvelsene var med ball. Etterpå sa landslagssjef Hege Riise at det var altfor tidlig å konkludere.

– Det er framskritt i prosessen, men vi må ha progressiv økning dag for dag. Vi får høre hvordan det gikk i dag og håpe det er tommel opp. Så kan hun kanskje gjøre litt mer i morgen, og vi håper jo alle at hun er klar til søndag, sa assistenttrener Ingvild Stensland til NTB fredag.

– Hun må kunne trene for fullt og kjenne at hun kan være med i alle aksjoner for at hun kan stille fra start.

Hele laget er også rammet av måltørke og har nå spilt fire kamper på rad i EM- og VM-sluttspill uten å score.

Norge må slå Filippinene for å kunne gå videre i VM, og med tre måls margin for å være helt sikker på å gå videre.

Hegerberg har drevet med rehabtrening siden hun måtte kaste inn håndkleet rett før avspark i Sveits-kampen tirsdag. Årsaken var en kjenning i lysken i siste spurt under oppvarmingen.

Hegerberg er en viktig spiller og med sterke 43 mål på 87 landskamper for Norge, men i sluttspillkamper har hun en fæl måltørke å bryte. Hennes to siste mål i sluttspill var mot Elfenbenskysten i VM i 2015. Siden har hun spilt åtte VM- og EM-kamper på rad uten å score, og Norge har tapt sju av de kampene.

(©NTB)