Menu
Ada Hegerberg på mandagens trening på Ullevaal stadion. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Hegerberg styrer belastningen før VM: – En del av gamet

Ada Hegerberg (27) forbereder seg til fotball-VM med skadeforebygging etter en «lang og treig sesong». På pressekonferansen svirret overgangsryktene.

Av NTB | 26.06.2023 17:09:12

Sport: Norge møter vertsnasjon New Zealand i åpningskampen 20. juli. Der vil høyst trolig Hegerberg og Caroline Graham Hansen være samlet igjen i Norges startoppstilling etter at sistnevnte tok en pause fra landslaget i fjor. Hun var med på samling mot Spania og Sverige, men spilte ikke.

– Jeg har store forventninger til hver og én av oss uansett posisjon. Det handler ikke kun om en fronttrio. Det har vi sett i mange kamper, sa Hegerberg på mandagens pressekonferanse.

Norge ønsker å slå tilbake etter puljespillexiten i fjorårets EM. På veien ut av turneringen ble det blant annet 0-8-tap for England. Hun ønsket ikke å snakke så mye om EM, men spørsmålene rant på likevel.

– Jeg var ikke forberedt på å snakke så mye om EM. Jeg hadde egentlig lagt det bak meg, sa Hegerberg.

Sist samling pådro Lyon-spissen seg en liten strekk i lysken og gikk av banen før pause i Norges bortemøte mot Sverige. Det holdt henne imidlertid ikke på sidelinjen lenge.

– Det er egentlig bare en del av gamet. Det er belastningsstyring og jeg føler meg bra. Jeg har kontroll på treningen og kroppen, sa Hegerberg.

Hegerberg var i påsken tilbake for Norge for første gang etter et langt avbrekk. 2-4-tapet for Spania var hennes første landskamp siden hun måtte ut med skade mot Belgia tidlig i september i fjor.

– Det er litt klassisk å gå på en muskelstrekk etter å ha vært ute noen måneder. Jeg er veldig fornøyd med hvordan jeg har følt meg fysisk og det har gitt meg mye selvtillit, noe som er viktig inn mot mesterskap, sa Hegerberg.

– Ingen kommentar, som de sier. Jeg har ett år igjen av kontrakten min og det tar jeg med knusende ro. Jeg greier å holde fokus på det jeg skal, sa Hegerberg og fortsatte:

– Det er helt ubetydelig hva jeg tenker om Barcelona akkurat nå.

Lyon avsluttet sesongen med seier i både liga og hjemlig cup.

– Det har vært en travel slutt på sesongen. Det har vært viktige kamper. Personlig en veldig fin slutt på en lang og treig sesong. Veldig fornøyd med det, sa Hegerberg.

Hegerberg trente ikke sammen med laget på mandagens økt, men sier hun har full kontroll fram mot VM-starten.

Hegerberg har den siste tiden vært ryktet til en overgang til den spanske storklubben Barcelona. Det var avisen Marca som i april skrev om Barcelonas interesse for en norske målmaskinen.

(©NTB)