Menu
Landslagssjef Hege Riise var fornøyd med det meste etter jubelkampen mot Filippinene. Hun gir tremålsscorer Sophie Román Haug (foran) 6 på terningen for timing og dedikasjon i boksen. Foto: Lise Åserud / NTB

Hege Riise fikk svarene hun ønsket seg: – Vår beste kamp

Hege Riise så sitt lag kjøre over Filippinene i skjebnekampen i fotball-VM. Hun sa at det var et selvsagt valg å bruke Caroline Graham Hansen fra start.

Av NTB | 30.07.2023 15:03:09

Sport: – Ja, det var det. Hun er absolutt en god fotballspiller, og i dag leverte hun på høyre side. Vi visste at Filippinene ville være litt smale og gi oss rom på kantene, og i dag fikk vi i gang både høyre og venstre side. Caro leverte bra, sa hun.

Etter en turbulent uke fikk landslagssjefen se laget gi svarene hun ønsket.

– Vi kom ut fra start og spilte på det som er styrkene våre. Jeg trodde kanskje at Filippinene skulle ligge litt mer i forsvar, men de var veldig en til en og aggressive. Det ga oss fine rom, og vi fant veldig fint vår sekser Vilde (Bøe Risa) i posisjoner der hun kunne ligge og strø litt baller. Og så var vi veldig nøye med innleggene. Vi vet at Sophie (Román Haug) er sterk i boks, og det å score så tidlig tar av litt press og gir oss gode muligheter, som vi utnyttet til fulle i dag, sa hun.

– Vi spilte på høyt repertoar i 1. omgang og får målene som gjør at vi kan senke skuldrene litt.

Sophie Román Haug vikarierte for en skadd Ada Hegerberg og gjorde hattrick.

Hun sa at det var en utfordring å formidle beskjeder i støyen fra titusener av entusiastiske filippinske tilhengere.

– Det var ikke lett å kommunisere. Den nærmeste kunne vi hanke tak i, men spillerne måtte være ganske nær hverandre for å kommunisere seg imellom, sa hun.

– Vi visste at det var solgt mange billetter, og det var fantastisk atmosfære. I dag ville vi vise oss fra en bedre side, og da er det gøy at det er stemning.

– Det har vært turbulent, selvfølgelig, men det er vi ferdig med. Vi fikk snakket ut og jobbet oss gjennom det. I dag hadde alle lyst til å vise seg fra en skikkelig bra side. Det er ikke gitt at man klarer det, det er en mental utfordring for oss alle, men jeg merket i løpet av dagen at alle var der de skulle, med rak rygg, øyekontakt og «dette har vi lyst til å gå ut og få til», sa hun.

– I dag var det litt Norge mot verden, og vi sto i det gjennom 90 minutter og leverte vår beste kamp.

– Vi vet at hennes styrke er i boksen, akkurat som Adas. Vi har ikke vært nøye nok med innleggene i de foregående kampene, men i dag var vi presise på innlegg. Sophies timing og dedikasjon i boksen er til terningkast 6. Hun ofrer alt for å få mål, både med hode og føtter, sa Riise.

Hun medga at støyen rundt laget den siste uken har vært krevende.

(©NTB)