Menu
Haugesund lufthavn
ARKIVBILDE: Daniel Deniazi

Havnedirektør mottar ekstrabetaling for innsats i flyplasskrise

Noe av penger som kommunene bidro med for å redde flyplasselskapet i fjor, viser seg nå å ha gått ut igjen som bonus til ledelse.

Av Egil M Solberg | 29.08.2023 21:58:51

Næringsliv: Karmsund Havn, eierne og ti kommuner på Haugalandet gikk inn med til sammen 35 millioner kroner. I tillegg bidro Haugaland Kraft med ti millioner i kortsiktig kreditt ut 2022. De ti kommunene ga et usikret lån på 20 millioner, lånet er avdragsfritt fram til 2025.

Havnedirektør Tore Gautesen i Karmsund Havn IKS er også styremedlem i flyplasselskapet Lufthavndrift AS. Det sitter han sammen med Martin Laurhammer som også er styremedlem i Haugaland Kraft.

Pengene politikerne bevilget ble utbetalt gjennom Karmsund Havns datterselskap, Karmsund Lufthavn Invest AS, som er største eier i Lufthavndrift AS, melder Haugesunds avis.

Andre eiere er milliardærene Jacob Hatteland og Eidesvik-familien.

Havnedirektør Tore Gautesen i Karmsund Havn IKS mottok i fjor en samlet årslønn på nesten to millioner kroner, i tillegg til en ekstraordinær utbetaling på 100 000 kroner for å skaffe penger til flyplassen, skriver avisa.

Denne summen skal etterfaktureres Lufthavndrift AS når selskapets økonomiske situasjon tillater det, blir det opplyst til avisa.

Dermed vil noe av pengene fra kommunene gå tilbake som bonus til ledelse i flyplasselskapet.

Det er så langt ikke opplyst om har hatt gevinst fra transaksjonene.

Flere nyheter: