Dennis Hauger hadde en skuffende dag i Monza. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Hauger på 13.-plass etter Monza-blemme

Dennis Hauger så ut til å klatre til 7.-plass i lørdagens sprintløp på Monza-banen i Italia, men en utkjøring på 16. runde ødela Formel 2-løpet for nordmannen.

Av NTB | 02.09.2023 15:14:34

Sport: Det hele hadde gått udramatisk for seg for Hauger fram til han kom for langt ut da han ønsket å kjøre forbi Isack Hadjar på en rett strekke på den 16. runden.

MP-føreren havnet så ute på grusen før han humpet seg tilbake på banen, og han tapte fem-seks plasseringer på den uheldige episoden.

Dermed kunne han ikke lenger krige om mesterskapspoeng. Hauger endte løpet på 13.-plass.

– I svingen før gjorde han (Hadjar) en liten feil som ga meg en mulighet. Jeg prøvde å sette ham opp på baksiden. Det føltes trangt, og ved innbremsing traff jeg gresset litt. Jeg følte at det var den ene muligheten jeg hadde til å klatre litt. Jeg prøvde, og det var kjedelig at det endte sånn, sa Hauger til Viaplay.

– Jeg hadde blitt sittende i samme posisjon gjennom resten av løpet om jeg ikke prøvde der, la han til.

– Let’s go, baby! utbrøt Vesti på lagradioen etter å ha passert målstreken.

Etter søndagens løp topper Theo Pourchaire totalkampen seks poeng foran Vesti. Pourchaire ble nummer fire lørdag og har beste startspor i søndagens hovedløp.

Dennis Hauger er nummer ti i F2-sammendraget.

Etter helgens VM-runde i Monza gjenstår kun én runde i Formel 2-mesterskapet. Den kjøres i De forente arabiske emirater først fra 24. til 26. november.

Danske Frederik Vesti vant sprintløpet og tok viktige poeng i kampen om sammenlagtseier i F2. Han tok teten på første runde og dominerte løpet derfra.