Menu
Formel 2-fører Dennis Hauger ble nummer seks i kvalifiseringen i Barcelona. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Hauger nummer seks i kvalifiseringen i Barcelona: – En skikkelig opptur

Dennis Hauger klokket inn på den sjette beste tiden under fredagens Formel 2-kvalifisering i Barcelona.

Av NTB | 02.06.2023 16:38:50

Sport: Dermed startet han også i femte beste startspor under lørdagens sprintløp, ettersom rekkefølgen på de ti raskeste fra kvalifiseringen snus. Under søndagens hovedløp startet han imidlertid som nummer seks.

– Dette var en skikkelig opptur etter en vanskelig kvalifisering i Monaco. Nå har han to gode muligheter til å plukke poeng, kommenterte Atle Gulbrandsen på Viaplay.

– Der er den gode gamle Dennis vi kjenner tilbake. Nå er han blant de raskeste, la han til.

Hauger satte den beste rundetiden på sin niende runde, men fikk ikke beholde ledelsen i mer enn et par minutter da både Théo Pourchaire og Enzo Fittipaldi klatret forbi han på resultatlisten.

– Jeg presset bilen det jeg klarte. Vi burde kanskje ha ventet litt lengre i depotet før vi kjørte det siste passet, men det hadde uansett ikke gitt beste startspor, sa Hauger i en pressemelding og fortsatte:

– 6.-plass er geit, nå gjelder det bare å være smart i løpene og ta best mulig vare på dekkene.

Den 20 år gamle nordmannen sa seg likevel fornøyd og parkerte bilen i depotet for å ikke påføre noe mer slitasje på dekkene. Hauger endte til slutt som nummer seks, ettersom Ayumu Iwasa, Oliver Bearman og Jack Doohan også snek seg foran på slutten av kvalifiseringen.

Bearman satte den beste rundetiden og starter dermed i beste startspor under søndagens hovedløp.

Aurskog-gutten Hauger tok sin hittil eneste seier denne sesongen i sprintløpet i Australia i den tredje VM-runden. Han står med tre Formel 2-triumfer totalt.

Hauger leverte en svak kvalifisering i Monaco sist helg. Da fikk han imidlertid en opptur da han kjørte seg opp mange plasser i søndagens hovedløp.

(©NTB)