Menu
Dennis Hauger kjører i helgen på Silverstone-banen. Fredag gjorde han unna kvalifiseringen i Formel 2. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Hauger nummer 14 i Silverstone-kvalik – raste nedover listene

Dennis Hauger klarte bare en 14.-plass i Formel 2-kvalifiseringen i forbindelse med Storbritannias Grand Prix. Løpet ble preget av en tidlig utkjøring.

Av NTB | 07.07.2023 17:03:22

Sport: Aurskog-gutten lå godt plassert tidlig, men ramlet nedover resultatlistene i avslutningen. Han greide ikke å forbedre tiden på sisterunden.

Det er viktig å ende i topp ti i en Formel 2-kvalifisering. Reglene tilsier at startrekkefølgen til lørdagens sprintløp snus på hodet for de ti beste i kvaliken. Hauger må starte fra 14. beste startspor i både sprinten og søndagens hovedløp.

Kvalifiseringen ble kortere enn vanlig på grunn av en tidlig krasj. Amaury Cordeel fra Belgia kjørte inn i dekkbarrieren og fikk store skader på bilen. Juryen dro fram det røde flagget, og løpet ble stoppet en god stund for å rydde unna på banen.

Hauger var nummer fire før alt på avbrutt. Det gikk ikke nordmannens vei etter at kvalifiseringen startet opp igjen.

Victor Martins var raskest i fredagens løp. Franskmannen kjører dermed fra pole position søndag, mens sammenlagtlederen Frederik Vesti er i fremste startposisjon i sprintløpet. Dansken knep akkurat 10.-plassen i kvalifiseringen.

Hauger har tre seirer som F2-fører. Den siste kom på sprinten i Melbourne 1. april i år.

(©NTB)