Menu
Dennis Hauger slet i kvalifiseringen. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Hauger langt bak i Formel 2-kvalifiseringen

Dennis Hauger endte som nummer elleve i kvalifiseringen til Formel 2-helgen i italienske Imola.

Av NTB | 17.05.2024 16:40:27

Sport: Nordmannen fikk det aldri helt til å svinge og greide dermed akkurat ikke ta seg inn blant topp ti, som er viktig i Formel 2. Rekkefølgen én til ti snus nemlig i sprintløpet.

– Det blir en vanskelig helg for ham, konkluderte Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen.

Hauger kjørte først i mål til 13.-plass, men etter at noen førere fikk straff for regelbrudd, hoppet nordmannen opp noen plasser.

Hauger står med én pallplass denne sesongen. Sprintløpet i Italia starter 14.15 lørdag, mens hovedløpet avvikles søndag formiddag.

Den 21 år gamle bilføreren fra Aurskog er i år inne i sin tredje sesong i klassen under Formel 1.

Det er ingen hemmelighet at årets Formel 2-sesong blir helt avgjørende for hvilke muligheter som åpner seg videre for Hauger. En fjerde sesong på nest øverste nivå i Formel-sirkuset blir det nemlig ikke. For øyeblikket er 21-åringen på 3.-plass i sammendraget.

Da Hauger møtte pressen i februar før Formel 2-sesongen, understreket han at plan A er å vinne Formel 2-mesterskapet, og at det ikke fantes en plan B.

Aurskog-gutten tok steget opp i Formel 2-sirkuset foran 2022-sesongen etter å ha vunnet Formel 3 året før. I debutsesongen endte han på 10.-plass som Prema-fører, før han forflyttet seg til MP Motorsport foran fjoråret.

2023-sesongen endte med åttendeplass sammenlagt etter varierende resultater.

(©NTB)