Menu
Formel 2-fører Dennis Hauger kjører i Nederland denne uken. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Hauger knallsterk i kvalikdrama i Formel 2 – nær beste startspor i Nederland

Dennis Hauger viste gnistrende god form og ble andremann under en dramatisk kvalifisering til VM-runden i Formel 2 i Nederland fredag.

Av NTB | 25.08.2023 15:05:04

Sport: Avkjøringer førte til at kvalifiseringen måtte stanses flere ganger. Til slutt ble det travelt for de fleste førerne å forsøke å forbedre egen tid i kvalifiseringen.

Hauger satte tidlig en meget god tid i kvalifiseringen. Litt senere var nordmannen i gang med en kjemperunde da en av konkurrentene suste av banen. Hauger lå an til å kunne fullføre runden, men rødflagget kom få meter før han passerte målstreken.

Da førerne kom seg tilbake i banen etter at den var ryddet, rakk Hauger kun å kjøre få meter før et nytt rødflagg dukket opp. Clément Novalak hadde da fått trøbbel.

Dermed var kvalifiseringen over uten at førerne fikk muligheten til å sette nye tider.

Dermed starter Hauger som nummer ni i lørdagens sprintløp, mens det søndag blir andre startspor i hovedløpet.

– Han får en kjempesjanse til å ta sin første Formel 2-seier i et hovedløp, sa Viaplays kommentatorer.

Kvalifiseringsresultatet gir også nordmannen en kjempesjanse til å ta mange viktige poeng i VM-sammendraget. Der ligger Hauger på niendeplass i øyeblikket.

Hauger viste allerede under fredagens treningskjøring at han behersker banen i Nederland særdeles godt. Nordmannen holdt god fart og var nest best av samtlige førere. Det ga grunn til optimisme foran kvalifiseringen.

At 20-åringen trives på banen i Nederland er det liten tvil om. Forrige sesong ble han nummer tre i sprintløpet og fire i hovedløpet. Det var et av nordmannens sterkeste resultater i 2022.

Det råder samtidig stor usikkerhet rundt hva slags værforhold Hauger og de øvrige førerne i Formel 2- og Formel 1-sirkuset vil få i Nederland denne helgen. Værmeldingene tyder på en blanding av regn og opphold.

– Helt vanvittig dramatikk her nå, sa Viaplay-kommentator Stein Pettersen.

I forkant av VM-runden i Nederland sa en smilende Hauger til Viaplay at han akter å angripe helgens runde «med full styrke». Aurskog-gutten var videre klar på at oppskriften ligger i å ikke overtenke oppgaven som venter.

(©NTB)

Flere nyheter: