Dennis Hauger. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Hauger fikk straff – ble nummer elleve i Østerrike

En tidsstraff spolerte Dennis Haugers muligheter for en god plassering i Formel 2-løpet i Østerrike søndag. Han endte til slutt på 11.-plass.

Av NTB | 02.07.2023 11:03:18

Sport: Nordmannen greide dermed akkurat ikke å skaffe seg poeng i VM-sammendraget. Han passerte lagkamerat Jehan Daruvala mot slutten, men Daruvala tok tilbake den siste plassen som ga ett poeng i VM.

Etter å ha avansert flere plasser fra 13. startposisjon i starten av løpet, gikk Hauger inn i depotet etter 13 runder. På vei inn havnet hjulene på nordmannens MP-bil over sperrelinjen, og spesielt misfornøyd med det var Trident-fører Roman Stanek.

– Rapporter Hauger for å ha forlatt korridoren på vei inn i depotet. Han krasjet nesten i meg, sa tsjekkeren over lagradioen.

I etterkant opplyste dommerne om at de skulle se på episoden, og MP-føreren fikk en tidsstraff på fem sekunder. Det spolerte mulighetene for en god plassering. Hauger endte til slutt på 11.-plass i hovedløpet.

Nederlandske Richard Verschoor vant løpet. Helgen i Formel-sirkuset har blitt preget av at landsmannen og motorsport-talentet Dilano van ‘t Hoff (18) gikk bort etter en ulykke i Belgia lørdag. Van ‘t Hoff kjørte for MP Motorsport, samme lag som Hauger.

– Jeg kan bare tenke på Dilano. Han var en god venn av meg. Det traff meg virkelig nå. Jeg gjorde det for Dilano i dag, sa Verschoor i seiersintervjuet vist på Viaplay.

Hauger kjørte seg opp til sjuendeplass i lørdagens sprintløp. Etter en diskvalifikasjon ble han flyttet opp til sjetteplass.

Neste VM-runde er allerede førstkommende helg. Da skal det kjøres løp på den ikoniske Silverstone-banen i Storbritannia.