Menu
Dommersjef i Norges Fotballforbund Terje Hauge. Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB

Hauge med dommerros etter VAR-debuten – hektisk møtevirksomhet på gang

Dommersjef Terje Hauge er fornøyd etter første runde med VAR i norsk fotball tross at det var svarte skjermer noen steder.

Av NTB | 11.04.2023 09:34:02

Sport: – Vi har tre monitorer som ikke fungerte i perioder ute på arenaer. Jeg vet ikke hva som gikk galt. Det må andre uttale seg om. Men det er viktig å få fram at bildene var å se inne i VAR-rommet. All annen kommunikasjon fungerte som den skulle, sier Hauge til NTB.

Et gult kort ble omgjort til rødt i kampen mellom Sarpsborg og Bodø/Glimt. Jeppe Andersen ble utvist med en drøy halvtime igjen å spille. Dommer Ola Hobber Nilsen viste først fram det gule kortet, før han sendte dansken i dusjen etter å ha sett situasjonen på VAR-skjermen.

– Jeg mener det var en riktig VAR-vurdering. Alle kriteriene for rødt kort er på plass, sier Hauge.

Han er tilfreds med hva dommerkorpset leverte i serieåpningen i Eliteserien.

– Sett med mine øyne er det alltid viktig at dommerne ute på banen dømmer gode fotballkamper. Det gjorde de i går (mandag). Det gjorde også at det ble lettere inne i VAR-rommet, sier Hauge.

Han oppholdt seg selv i VAR-sentralen i Oslo under serierunden.

– Til å være første ordentlige VAR-kamper, er jeg imponert over hvilken ro det var der.

Hauge skal gjennom en rekke møter mandag for å finpusse alt rundt VAR-konseptet. Det viktigste blir å sikre at monitorene ute på arenaene fungerer.

Neste serierunde spilles søndag med sju kamper.

(©NTB)