Menu
Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Haugaland Pride Festival en hel uke

Fra 10. til 17. juni setter Haugaland Pride Festival sitt preg på byen. Høydepunktet er paraden lørdag 17. juni.

Av Egil M Solberg | 25.05.2023 11:53:17

Pride: Mirjam Bjerkenes, leder i Haugaland Pride, ønsker alle velkommen til å delta.

– Kommuneansatte, politikere, privatpersoner, lag og foreninger. Alle kan delta. Gå bak den parolen som passer deg best eller du kan gå bak Haugaland Pride sin flaggborg. Vi har en egen parole for familie og venner også, sier Bjerkenes.

Hun oppfordrer lag, foreninger og arbeidsplasser som har sin egen parole, til å melde seg på via kontaktskjemaet som ligger ute på Haugaland Pride sin nettside slik at de kan organisere paraden best mulig.

Da Pride-paraden gikk gjennom Haugesund for første gang i 2018, deltok over 3000. Arrangøren satser på minst like mange i år.

– For alle som vil gå i paraden lørdag 17. juni, er det bare å møte opp klokken 12.30 i Byparken. Paraden starter klokken 13 og går fra Byparken, gjennom Haraldsgaten til Rådhusplassen. Vi ønsker hele mangfoldet på Haugalandet varmt velkommen til å delta med musikk, dans og glede i paraden, sier Mirjam Bjerkenes.

Paraden er bare et av arrangementene som gjennomføres i løpet av Pride-uken. Ball, regnbuemesse, skeiv film på Edda Kino, ungdomsarrangement og pridekafè er bare noe av det du kan få med deg. Detaljer om hver arrangement finner du på Facebook-siden til Haugaland Pride.

– Det er fest og protest! Paraden og Pride er en viktig markering for å synliggjøre kjønns- og seksualitetsmangfoldet og løfte skeiv kjærlighet. Samtidig blir det er sterk markering av samhold, solidaritet og menneskerettigheter. Det er fremdeles sånn at å bli født skeiv gir økt risiko for dårligere livskvalitet, og det har vi alle et ansvar å gjøre noe med, sier Bjerkenes.

Dette melder Haugesund kommune.

Flere nyheter: