Menu
Norske Kristin Harila (midten) og klatrepartner Lama (Tenjin Sherpa; med hatt) ble tatt imot som helter da kom til Nepals hovedstad Katmandu lørdag. Foto: Niranjan Shreshta / AP / NTB

Harila og Lama mottatt som helter i Nepal etter klatrerekord

Kristin Harila og Tenjin Lama Sherpa fikk en heltemottakelse da de kom til Lamas hjemland Nepal etter å ha satt ny klatrerekord på verdens 14 høyeste fjell.

Av NTB | 05.08.2023 13:25:01

Kuriosa og kjendiser: Sherpaer utførte religiøse seremonier og et orkester spilte da klatreduoen kom til hovedstaden Katmandu. Flere hundre fremmøtte viftet med flagg og holdt fram blomster.

Sammen med andre rekordklatrere sto de to bak på en bil da og ble kjørt på en æresrunde gjennom byen.

– Jeg tror ikke jeg vil klatre noen flere 8000-metersfjell med det første. Jeg vil være utendørs, og jeg vil komme tilbake til Nepal, men ikke på denne måten, sa Harila til folkemengden som tok imot dem.

Sammen har de to satt rekord i å være raskest til toppen av samtlige fjell i verden som rager mer enn 8000 meter over havet. Den enorme oppgave ble fullført på bare 92 dager.

En rekord satt av nepalske Nirmal Purja i 2019 på seks måneder og seks dager ble underkjent mens Harila og Lama var i gang med sitt rekordforsøk.

(©NTB)

Flere nyheter: