Taiwo Awoniyi scoret to ganger for Nottingham mandag. Foto: Joe Giddens/PA via AP / NTB

Håpet om ny Premier League-kontrakt nær ute for Mohamed Elyounoussi og Southampton etter nytt tap

Mohamed Elyounoussi og Southampton spiller etter alle solemerker i Premier League på lånt tid etter 3-4-tap i nedrykkskampen mot Nottingham mandag.

Av NTB | 08.05.2023 23:04:16

Sport: Kun seier var i realiteten godt nok for Southampton i mandagens skjebnemøte, men den oppgaven skulle vise seg å bli for vrien. Mohamed Elyounoussi startet kampen på benken og fikk se lagkameratene havne i store vanskeligheter tidlig.

Nottingham-spissen Taiwo Awoniyi scoret ikke bare én, men to ganger før halve første omgang var unnagjort i regnværet på City Ground. Begge målene kom i form av kliniske avslutninger foran mål etter forarbeid av henholdsvis Brennan Johnson og Danilo.

Etter 2-0-scoringen brukte riktignok Southampton bare fire minutter på å slå tilbake. Argentineren Carlos Alcaraz sto bak reduseringen til 1-2.

Nottingham hadde imidlertid mer på lager.

Dommer Michael Oliver pekte korrekt på straffemerket. Morgan Gibbs-White fikk sjansen til å øke hjemmelagets ledelse og kunne juble til tross for at gjestenes keeper Alex McCarthy var i nærheten av ballen.

Etter pause hadde Southampton få andre muligheter enn å angripe, og belønningen kom umiddelbart i form av 2-3-scoringen til Lyanco. Brasilianeren stanget ballen i mål etter et hjørnespark fra James Ward-Prowse.

Scoringen satte fyr på bortefansen, men kvarteret før full tid stilnet de igjen. Da scoret Nottinghams midtbanemann Danilo for tredje kamp på rad etter en vakker målgivende pasning fra Gibbs-White.

På overtid fikk Southampton straffe, og Ward-Prowse pyntet sikkert på resultatet.

Dersom Southampton skal berge Premier League-plassen må sesongens tre siste kamper mot Fulham (h), Brighton (b) og Liverpool (h) vinnes. Samtidig må klubben som har spilt på øverste nivå i engelsk fotball i elleve strake sesonger ha mye hjelp.

Nottingham har på sin side fire klubber bak seg på tabellen med mandagens seier. Det betyr at mannskapet til Steve Cooper har de beste kortene på hånda av de fem klubbene som ser ut til å kjempe om å unngå nedrykk.

Nottingham avslutter sesongen med vriene kamper mot Chelsea (b), Arsenal (h) og Crystal Palace (b).

Minuttet før pause ble vondt til verre for gjestene da nevnte Brennan Johnson ble lagt i bakken foran bortelagets mål. Inngripenen til Southampton-forsvarer Ainsley Maitland-Niles ved den anledningen var at det klønete slaget.

Mohamed Elyounoussi ble sittende på benken hele kampen og måtte konstatere at klubbens liv i Premier League etter alle solemerker går mot slutten.