Menu
Kolonnekjøring på RV7 ved Nesbyen da Hallingdalselva steg kraftig som følge av de store nedbørsmengdene Hans brakte med seg. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

«Hans» førte til vær- og vannskaderekord – kostet forsikringsselskapene 2,8 milliarder

Flere enn noen gang opplevde å få store vannskader på boligene sine i august. Det samlede erstatningsbeløpet etter herjingene fra ekstremværet i august endte på 2,8 milliarder kroner.

Av NTB | 23.11.2023 17:20:15

Fritid: Kraftig nedbør, flom og uvær har ga skader på bygg og innbo til en verdi av 2,8 milliarder kroner. Det viser tall fra Norsk Naturskadepool og Finans Norge.

Ekstremværet Hans rammet særlig Oppland og Buskerud, mens nedbøren i slutten av august gikk mest utover Østfold og Akershus, samt Oslo. I alt ble nærmere 20.000 forsikringstakere ble rammet.

Nedbøren i slutten av august gikk mest utover Østfold, Akershus og Oslo.

Til sammenligning var utbetalingene etter erstatningsskadesaker i august i fjor på 229 millioner kroner og i 2021 på 95 millioner kroner.

– Vannskader tar ofte lang tid å tørke opp. Skikkelig tørking er viktig for å unngå følgeskader etter vannets herjinger, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge Forsikringsdrift.

Ekstremværet gjorde også stor skade på infrastruktur. Dette kommer i tillegg til skadene som dekkes av forsikringsordningene.

(©NTB)

Flere nyheter: