Hanna Dahl ga Rosenborg 1-0-seier borte mot Vålerenga i Toppserien. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Hanna Dahl ga RBK 1-0-seier over Vålerenga – à poeng i Toppseriens tetstrid

Vålerenga hadde to stolpetreff i toppkampen mot Rosenborg, men Hanna Dahls skudd via et motstanderbein ga 1-0-seier til trønderlaget.

Av NTB | 15.05.2024 21:09:34

Ulykker og naturkatastrofer: Dermed avga tittelforsvareren sine første poeng for sesongen, og Rosenborg er à poeng med serielederen.

Marginene var mot Vålerenga i det 79. minutt. Først endret et innlegg fra høyre retning på en VIF-spiller og havnet hos Emilie Nautnes. Hun dyttet ballen ut til Dahl, som skjøt med strak vrist. Ballen endret retning på Karina Sævik og forsvant i mål helt inne ved stolpen, utenfor Tone Enbloms rekkevidde.

– Utrolig deilig at jeg fikk det til når det virkelig gjelder, spesielt mot Vålerenga. Jeg smelte til og håpet på det beste. Det var mange som sto i veien, sa Dahl til NRK.

– Ekstra viktig at vi klarte å vinne her så Vålerenga ikke rykket fra i toppen, sa Mathilde Harviken.

Elise Thorsnes hadde en kjempesjanse til å utligne i det 83. minutt da hun fyrte løs fra åtte meter, men skjøt rett på Rugile Rulyte, som holdt beina samlet og avverget.

Tidligere hadde Vålerenga en gigantsjanse i hver omgang. I det 5. minutt dyttet Thorsnes ballen ut til Stine Nybø Brækken, som skjøt. Via RBK-kaptein Mali Næss gikk ballen i stolpen.

I det 56. minutt kom innbytter Tilde Lindwall til skudd til høyre i feltet. Ballen gikk forbi Rulyte, men traff lengste stolpe og spratt ut.

Det er femte gang på åtte kamper at Rosenborg vinner 1-0 etter en sen scoring, noe Vålerenga for øvrig gjorde mot LSK sist helg.

Det var første gang Brann avga poeng siden 2-4-tapet for LSK i serieåpningen midt i mars.

Røa tok ledelsen tidlig i 2. omgang etter hjørnespark. Serven fra Cassandra Bogere ble bokset ut av keeper Aurora Mikalsen. I returrommet sto Mari Nyhagen, som dempet ballen og lempet den inn. Mina Bell Folland prøvde å nikke, men ballen seilte over henne og inn i mål.

Brann-spillerne mente at Folland var i offsideposisjon og håpet på en fløyte, men ble ikke hørt. Nyhagen så ut til å bli matchvinner inntil Tomine Svendheim utlignet i det 79. minutt med et skudd i lengste hjørne.

Lyn slo tabelljumbo Arna-Bjørnar 1-0 med scoring av Luisa Galteland et snaut kvarter før slutt, mens det ble 1-1 mellom Åsane og Kolbotn.

Rundens storkamp mellom serieleder Vålerenga og toer Rosenborg startet en time etter de øvrige kampene. Den er målløs ved pause.

Vålerenga presset desperat for utligning på overtid, men ved hjelp av en redning på strek holdt RBK unna.

Fire dager etter 10-0-seieren over Arna-Bjørnar kom Branns kvinnelag ned på jorda og måtte kjempe for å få 1-1 mot Røa i egen storstue. Dermed er laget fem poeng bak tetduoen, med en kamp mindre spilt.

LSK Kvinner slo tilbake dagen etter å ha fått poengtrekk på grunn av dårlig klubbøkonomi. Stabæk ble slått 3-2 i LSK-hallen med scoringer av Asdis Halldorsdottir, Katrine Winnem Jørgensen og Tonje Erikstein.