Menu
USA «må ikke sende feil signaler til separatistiske krefter på Taiwan i handelens navn», sa talsperson Mao Ning i det kinesiske utenriksdepartementet etter at Taiwan meldte om en kommende handelsavtale med USA. Foto: Andy Wong / AP / NTB

Handelsavtale mellom Taiwan og USA ergrer Kina

Taiwan sier de vil undertegne en handelsavtale med USA. Det vekker harme i Kina.

Av NTB | 01.06.2023 16:39:05

Politikk: Taiwans handelskontor kunngjorde torsdag at landet vil undertegne en handelsavtale med USA samme dag, uten å oppgi ytterligere detaljer. USA har vært en viktig alliert og våpenleverandør for øya, selv om amerikanerne brøt de diplomatiske båndene til Taiwan til fordel for Kina i 1979.

– Avtalen som undertegnes i dag, er ikke bare svært historisk men er også et tegn på en ny begynnelse, sa talsperson Alan Lin for taiwanske myndigheter. Taiwans regjering har beskrevet avtalen som den mest omfattende med USA siden 1979.

Fra kinesisk hold advares USA mot å signere avtaler med «konnotasjoner om suverenitet eller av offisiell art med den kinesiske Taiwan-regionen».

USA «må ikke sende feil signaler til separatistiske krefter på Taiwan i handelens navn», sa talsperson Mao Ning i det kinesiske utenriksdepartementet torsdag.

Kina har de siste årene trappet opp både retorikken overfor Taiwan og den militære aktiviteten rundt øya. Militærøvelsene har blitt større og hyppigere, og Beijing forsøker stadig å isolere Taiwan diplomatisk.

(©NTB)

Flere nyheter: