Gøran Søgard Johannessen og de norske håndballgutta møtte Danmark i firenasjonersturneringen på Sotra torsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Håndballgutta yppet seg mot Danmark – tapte med tre mål

De norske håndballgutta tapte 24-27 for Danmark i firenasjonersturneringen på Sotra torsdag. Sander Sagosen ble Norges toppscorer med seks mål.

Av NTB | 02.11.2023 21:22:32

Sport: Norge yppet seg mot de danske verdensmestrene, men hederlig innsats holdt ikke til seier.

Landslagssjef Jonas Wille sa til TV 2 at han var mellomfornøyd med utfallet.

– Vi får vist at vi er i nærheten, men jeg synes kanskje at vi kunne ha vunnet, sa han.

Danmark, med superstjernen Mikkel Hansen, gikk tidlig opp i tomålsledelse før Magnus Gullerud satte inn det første norske målet. Halvveis inn i omgangen var stillingen 9-9, men det var også det nærmeste Norge kom før pause. Danskene dro fra og ledet på det meste med fire mål, men stillingen til pause var 16-13 i danskenes favør.

Et par brente danske sjanser senere og godt keeperspill av Kristian Sæverås hadde Norge sjansen til å utligne til 22-22, men det gikk ikke. Da Norge ble en mann mindre etter utvisning på Harald Reinkind, benyttet Danmark sjansen til å gå opp i tomålsledelse igjen. Da var det sju minutter igjen på klokka.

– I dag hadde vi gode sjanser til å slå Danmark, men det ble for mye feil og bom da det skulle avgjøres mot slutten. Vi var helt med på 21-22, men det ble altfor mange tekniske feil, sa Sander Sagosen til TV 2 etter kampen.

Underveis i kampen testet landslagssjefen ut forskjellige konstellasjoner og formasjoner, som blant annet spill sju mot seks og 5-1-forsvar, for å få svar før EM som bare er to måneder unna.

Sagosen ble Norges toppscorer med seks mål. For Danmark ble Michael Damgaard Nielsen mestscorende med sju mål.

Firenasjonersturneringen er et ledd i oppkjøringen mot EM i Tyskland i januar. I tillegg til Danmark, møter Norge også Nederland (lørdag) og Spania. (søndag).

Da Danmark gikk opp i 17-13 så det ut som det skulle gå som det pleier mot danskene. Før torsdagens kamp hadde Norge tapt ti av de elleve siste oppgjørene. Danskene ledet etter hvert med fem mål, før Norge scoret tre kjappe og reduserte til 19-21 halvveis inn i 2. omgang.

Med fem minutter igjen var Danmark igjen fire mål foran og ledet 26-22. Da rant tiden ut for de norske gutta, som ikke klarte å sette inn en sluttspurt.