Sander Sagosen i aksjon mot Ungarn. Foto: Nikola Krstic / NTB

Håndballgutta klare for OL i Paris – vant 29-25 over Ungarn

De norske håndballgutta sikret seg OL-billett med seier over Ungarn. Sander Sagosen ble utvist, men Norge holdt unna.

Av NTB | 16.03.2024 21:17:37

Sport: Det blir tredje gang Norges herrelandslag skal i aksjon i sommerlekene. De endte på 7.-plass i Tokyo (2021) og på 9.-plass i 1972.

Det sto 16-13 til pause mot de fysiske ungarerne som hadde god hjelp av et tent hjemmepublikum. De første minuttene etter pause gjorde det enda mer komfortabelt hvor Norge scoret tre strake, men Ungarn fulgte dem til døra.

Et labert EM endte med 9.-plass i januar. Nå har Jonas Villes gutter slått tilbake i OL-kvalifiseringen med seier over Portugal og Ungarn, som begge gjorde det bedre enn Norge i EM.

Sander Sagosen pådro seg to raske tominuttere i den første omgangen. Etter 44 minutter kom den tredje og dermed det røde kortet.

– Det er en duell han skal holde seg unna. Får håpe det ikke blir avgjørende, sa Discoverys ekspertkommentator Ole Gustav Gjekstad.

En sjumålsledelse ble redusert til tremålsledelse, men Tobias Grøndahl med flere tok grep og sørget for å holde de hvitkledde unna.

Grøndahl ble toppscorer med sine åtte mål på elleve forsøk.

Tunisia venter søndag til det som er en transportetappe og formalitet ettersom OL-billetten er i boks. Men det vil garantert være mange som ønsker å vise seg verdig en OL-tropp, som er mindre enn i tradisjonelle mesterskap.