Norges Emilie Hegh Arntzen under håndballkampen i Golden League mellom Norge og Tsjekkia. Foto: Patrick Post / NTB

Håndball: Norge vant 42-26 over Tsjekkia etter storspill i 2. omgang

Norge gjorde kampen mot Tsjekkia i Golden League spennende i en omgang. Fra 22-18 gikk de norske EM-vinnerne inn til soleklare 42-26.

Av NTB | 05.03.2023 16:05:54

Sport: Tsjekkia skulle ikke være noen målestokk. Lagene fulgte hverandre med Norge et par mål foran til pause på 22-18. Det norske forsvarsspillet var ikke av samme nivå som i kampen mot Nederland lørdag.

Etter pause dro det norske laget kraftig ifra og etter 14 minutter var ledelsen oppe i 12-13-mål. Thorir Hergeirssons utvalgte så seg aldri tilbake. Fana-målvakten Olivia Lykke Nygård kom inn etter pause og slapp bare inn åtte mål.

Etter knepent tap for Danmark slo Norge til med ellevemålsseier over Nederland. Nå blir det trolig annenplass i turneringen bak Danmark, som møter Nederland i den siste kampen.

Det tsjekkiske laget blir ledet av den norske duoen Bent Dahl og Geir Oustorp.