Kolstads spiller Sigvaldi Björn Gudjonsson fant nettmaskene hele 8 ganger da Kolstad vant NM. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Håndball: Kolstad til topps i NM – sikret klubbens første tittel

Kolstad sikret sin første NM-tittel i håndball da den storsatsende klubben slo tittelforsvarer Elverum 34-27 i finalen.

Av NTB | 26.02.2023 17:55:30

Sport: Elverum sto med fire strake cuptitler, men måtte gi fra seg tronen da Kolstad sikret seg kongepokalen. Det er klubbens første tittel noensinne.

Trønderklubben startet kampen bra og sikret tidlig ledelsen. Tøffe i forsvar tvang Kolstad fram feil hos Elverum, som åpnet for kontringer. Kolstad var flinke til å utnytte feil hos motstanderen, men noen overkjøring ble det ikke.

Begge lag vartet opp med god offensiv håndball, og målene kom hurtig i begge ender. Før hvilen hadde Elverum tettet forspranget noe, men lagene gikk til pause med 16-13 i Kolstads favør.

I 2. omgang fortsatte Kolstad å overbevise. Det offensive spillet fortsatte, og kampbildet ble mer og mer dominert av Kolstad. Elverum gjorde sitt ytterste for å tette luken, men kunne ikke stå imot.

Kampens toppscorer ble Elverum-spilleren Tobias Grøndahl. Han fant veien til nettmaskene hele 10 ganger i løpet av finalen.

Elverum kunne ha sikret klubbens 23. tittel og femte strake NM-tittel. Kolstad dominerer også eliteserien og ser ut til å skyve Elverum ned fra tronen også der.