Menu
Kolstad-jubel fra Gabriel Ostad Setterblom (t.v.) og Janus Dadi Smarason underveis i onsdagens sluttspillfinale mot Elverum. Foto: Geir Olsen / NTB

Håndball: Kolstad brøt Elverums dominans – vant sluttspillet og sikret plass i Champions League

Elverums tid som sluttspillkonge i håndball er over etter ni strake titler. Tronen ble tatt over av Kolstad etter 29-27-seier i den fjerde finalekampen.

Av NTB | 07.06.2023 19:59:12

Sport: Trønderne vant dermed finaleserien 3-1 sammenlagt. Triumfen kom etter at den hardtsatsende klubben i mars ble seriemestere for første gang.

Den norske Champions League-plassen deles ut i sluttspillet. Til høsten får Kolstad endelig muligheten til å prøve seg på den største scenen i europeisk håndball.

Elverum var bakpå i store deler av førsteomgangen, men fant en vei tilbake i egen hall og ledet 16-15 ved halvtid. I starten av kampen var vertene bakpå 1-5 og 2-6.

– Vi kom litt tregt i gang og var ikke tøffe nok i duellene, men vi hentet oss mesterlig inn, sa Elverum-trener Børge Lund til TV 2 i pausen.

Jevnt var det også etter hvilen. Det siste kvarteret var Kolstad stadig ofte foran med to mål, og Elverum fikk en tøff sluttspurt med to røde kort på tampen.

(©NTB)