Menu
Andreas Hanhce-Olsen er klar for Mainz. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Hanche-Olsen er klar for Mainz: – En drøm

Landslagsstopper Andreas Hanche-Olsen (25) er klar for den tyske Bundesliga-klubben Mainz.

Av NTB | 13.01.2023 11:00:39

Sport: Mainz opplyser på sin nettside at nordmannen har signert en langtidskontrakt.

– Det var mitt mål og en drøm å få spille i Bundesliga. Overgangen til Mainz er det perfekte steget for meg, fordi klubben har alt som appellerer til meg om fotballspiller: et høyt intensitetsnivå i spillet og en lidenskapelig fanskare. Jeg er spent på å lære alt om klubben og ser fram til å bli en del av dette laget, sier Hanche-Olsen.

– Vi har fulgt Andreas Hanche-Olsen lenge. Vi vurderte ham lenge i fjor sommer, så da er det desto bedre at vi nå kan fullføre denne overgangen. Andreas kan hjelpe oss med spillestyrke og utholdenhet, så vel som hans erfaring. Han er også en ideell spiller for Mainz i fremtiden, sier sportsdirektør Martin Schmidt.

Hanche-Olsen kommer fra Gent. Den tidligere Stabæk-spilleren står med 14 landskamper for Norge.

– Med Hanche-Olsen er vi igjen i den heldige posisjon å kunne signere en spiller som vi virkelig ønsket å ha, og som også virkelig ønsker å komme til Mainz. Han er en norsk landslagsspiller i sin beste alder, fysisk sterk og rask – en midtstopper som definerer seg selv ved å forsvare målet. Andreas er også en ekte ledertype som tok på seg rollen som kaptein i Norge i ung alder og har en topp mentalitet, sier Mainz-trener Bo Svensson.

Den tyske klubben ligger på 10.-plass i Bundesliga etter sesongens 15 første kamper. Sesongen i Tyskland starter opp igjen 21. januar mot Stuttgart.

(©NTB)

Flere nyheter: