Moses Mawa scoret 1-1-målet mot Sarpsborg som reddet ett poeng. Kaptein Pål Alexander Kirkevold gratulerer. Foto: Geir Olsen / NTB

HamKam bare fikk bare ett poeng mot ti Sarpsborg-spillere

HamKam spilte elleve mot ti i over en omgang, men klarte bare 1-1 mot Sarpsborg i Eliteserien i fotball. Begge lage var misfornøyd med poengfangsten.

Av NTB | 24.09.2023 19:04:52

Sport: Med det ene poenget er HamKam oppe i 24 og holder 11.-plassen, mens Sarpsborg har ti poeng mer på sin sjuendeplass.

– Vi burde klart å sette en til. Vi skulle gjerne hatt tre poeng når kampen ble som den ble, sa HamKam-innbytter Kristian Onsrud til TV 2.

De to neste kampene blir svært viktige med tanke på utfallet av sesongen for Hamar-laget.

HamKam skal ut i to bortekamper. Først den utsatte kampen mot Stabæk 4. oktober, så mot Sandefjord fire dager senere. Begge lag er rivaler i bunnstriden.

Det ble etter hvert mye Sarpsborg på Briskeby, uten at HamKam klarte å skape noe som helst, men ett minutt før pause røk Niklas Sandberg på en utvisning. Han fikk rødt kort direkte etter en stygg takling bakfra mot Morten Bjørlo med knottene først.

Etter fem minutter hadde Moses Mawa utlignet til 1-1 da han dukket opp på bakre stolpe på Jens Martin Gammelbys pasning gjennom feltet fra spiss vinkel.

KamKams tallmessige overtak førte til at kampen endret karakter utover i 2. omgang, men uten at hjemmelaget kom til flere mål. Sarpsborg virket faktisk noe friskere mot slutten og skapte en del farligheter.

Gjestene fikk en pangstart på kampen da Victor Torp i det 17. minutt fikk skyte fra god posisjon etter at hjemmelaget ikke klarte å klarere skikkelig. Dermed sto det 0-1.

– Vi slapp inn målet litt for tidlig. Jeg er litt skuffet over ett poeng. Vi burde fått flere mål i 1. omgang og burde ha drept kampen da. Med en mann mindre ble det som det ble. Vi ble også litt feige, slo Sarpsborg-trener Stefan Bilborn fast.