Menu
Lewis Hamilton under Storbritannias Grand Prix i helgen. Foto: Luca Bruno / AP / NTB

Hamilton varsler alvorsprat med Mercedes: – Vi har en stor jobb å gjøre

Red Bulls totaldominans i Formel 1 denne sesongen har fått alarmklokkene til å ringe hos Mercedes og deres stjernefører Lewis Hamilton.

Av NTB | 10.07.2023 11:13:01

Sport: Fasit på ti løp denne sesongen er «kun» fire pallplasser for 38-åringen som står bokført med sju VM-titler i Formel 1. Søndag kjørte han inn til 3.-plass på ærverdige Silverstone, uten at det blidgjorde veteranen.

– Vi må ha seriøse samtaler. Det har vært veldig mye opp og ned i år. Vi har en stor jobb foran oss, og jeg tror jeg vet hva vi må gjøre, sa Hamilton etter søndagens løp.

Langt bedre har det gått for Red Bull, som denne sesongen har vært en seiersmaskin med ti seirer på ti løp. Max Verstappen står bak åtte av dem, mens lagkamerat Sergio Perez har gått til topps to ganger.

På Silverstone ble Hamilton også slått i duell mot McLaren og Lando Norris i kampen om 2.-plassen. Det overrasket lagsjef Toto Wolff.

– Da sikkerhetsbilen måtte inn på slutten, var jeg sikker på at vi skulle ta det. Vi så imidlertid hvor sterk bilen deres var. Vi hadde rett og slett ikke en sjanse. Det var overraskende, sa Wolff til Sky Sports.

Hamilton lot på sin side seg imponere.

– Den bilen der er en romrakett, sa Hamilton over lagradioen.

(©NTB)

Flere nyheter: