Serhou Guirassy nikker inn Stuttgarts 3-0-mål i kvalifiseringskampen mot Hamburg. Foto: Tom Weller, DPA via AP / NTB

Hamburg fikk bank i Stuttgart – opprykksdrømmen knust igjen?

Hamburgs mareritt i 2. Bundesliga ser ut til å fortsette. Fire dager etter at direkte opprykk røk på overtid ble laget slått 3-0 av Stuttgart i kvalifiseringen.

Av NTB | 01.06.2023 22:48:55

Sport: Returkampen på hjemmebane gjenstår kommende mandag, men et lite mirakel må til for at HSV skal vende torsdagens ydmykelse.

Konstantinos Mavropanos ga Stuttgart ledelsen før det var spilt et minutt. På et hjørnespark fikk han gå opp helt alene og nikke i mål.

Stuttgart-spiss Sehrou Guirassy misset først en kjempesjanse alene med keeper og senere et straffespark vel midtveis i første omgang. Daniel Fernandes kastet seg riktig vei og reddet, men tidlig i 2. omgang økte Josha Vagnoman og Guirassy ledelsen hver sin gang med tre minutters mellomrom. Sistnevnte nikket inn et nytt hjørnespark.

Sist søndag stormet Hamburg-fansen banen i glede ved sluttsignalet i 1-0-seieren over Sandhausen, i den tro at laget deres hadde sikret opprykk. Så scoret Heidenheim to overtidsmål borte mot Jahn Regensburg og vendte tap til seier. Dermed ble HSV skjøvet ned til kvalifiseringsplassen.

– 3-0 er et vondt resultat, men vi beholder troen. Vi må holde motet oppe, for i fotball er alt mulig, sa HSV-keeper Fernandes.

– Vi var ikke preget av det som skjedde søndag. Vi gikk på banen med klare hoder.

* 2019: Ett poeng fra direkte opprykk, ett poeng fra kvalifisering.

* 2020: Ett poeng fra kvalifisering.

* 2021: Fire poeng fra kvalifisering.

* 2022: Tre poeng fra direkte opprykk, tapte for Hertha Berlin i kvalifisering tross borteseier i første kamp.

* 2023: Ett poeng fra direkte opprykk, tapte 0-3 for Stuttgart i første kvalifiseringskamp.

Dagen ble enda verre for Hamburg da innbytter Anssi Suhonen ble utvist med direkte rødt kort i det 69. minutt. Han plasserte knottene i låret på Vagnoman.

Dette har vært Hamburgs lidelseshistorie i forsøket på å rykke opp igjen etter at klubben i 2018 for aller første gang rykket ned fra 1. Bundesliga: