Menu
Halvor Egner Granerud vant i Lake Placid. Foto: Swen Pfoertner / DPA / NTB.

Halvor Egner Granerud slo knallhardt tilbake i Lake Placid – tok sin 23. verdenscupseier

Hoppstjernen Halvor Egner Granerud hadde mye å revansjere etter lørdagens skuffende 7.-plass. Søndag gikk han til topps i verdenscuprennet i Lake Placid.

Av NTB | 12.02.2023 17:55:35

Sport: Granerud hadde en ledelse på 2,3 poeng ned til østerrikske Stefan Kraft før han satte utfor i finaleomgangen.

Der leverte han et svev på 134 meter og sikret dermed sin 23. verdenscupseier med klar margin. Tyske Andreas Wellinger fulgte på 2.-plass, mens Kraft ble nummer tre.

Nordmannens største rival i verdenscupsammendraget, polske Dawid Kubacki, fikk det ikke til å stemme og lå på 13.-plass etter den første omgangen. Han svarte imidlertid knallsterkt med et svev på 129,5 meter i andre omgang. Det sendte ham opp på 7.-plass.

Marius Lindvik hoppet seg kraftig opp i finaleomgangen og ble nest beste nordmann på 11.-plass, mens Kristoffer Eriksen Sundal ble nummer 19.

Johann André Forfang lå som nummer 30 etter førsteomgangen, men hoppet seg opp sju plasser med et svev på 114,5 meter i finaleomgangen.

Joacim Ødegård Bjøreng, Bendik Jakobsen Heggli og Daniel-André Tande klarte ikke å ta seg videre fra førsteomgangen.

Lørdag skuffet Granerud stort da han hoppet ned til 7.-plass i verdenscuprennet i Lake Placid. Det ble heller ikke mye bedre da han og Lindvik hoppet ned til 6.-plass i superlagkonkurransen senere på kvelden.

(©NTB)