Menu
Margrethe Bergane forsøkte seg med flere angrep søndag. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Haga vant historisk femmil i Kollen

Ragnhild Gløersen Haga (32) ble historisk som tidenes første vinner av femmila for langrennskvinnene i verdenscupen.

Av NTB | 12.03.2023 12:34:06

Sport: Astrid Øyre Slind ble nummer to, mens amerikanske Jessie Diggins endte som treer i rennet i Oslo. Det var et realt spurtoppgjør i Kollen søndag.

Slind kom først inn på oppløpet, men Haga viste kjempekrefter da hun tok seg forbi og vant med tre tidels sekund. Diggins var fem tideler bak Haga.

Haga har ikke vært bedre enn nummer ti i verdenscupen tidligere denne sesongen, men slo til med en stor seier søndag. Det var hennes andre verdenscupseier totalt. Den første kom i finske Ruka i 2017.

Margrethe Bergane lå i front i store deler av femmila, men endte som nummer seks. Det er hennes beste resultat i verdenscupen.

Tiril Udnes Weng endte på sjuendeplass og leder verdenscupen sammenlagt når det gjenstår seks individuelle renn av sesongen.

Margrethe Bergane stakk tidlig i løpet allerede på den første runden, men angrepet ble tidlig slukket av feltet.

Deretter lå feltet samlet lenge, men Bergane fortsatte å prøve seg. Hovedfeltet med Diggins i front ga imidlertid ikke Konnerud-løperen meterne hun ønsket seg.

Rennet gikk også uten de svenske stjernene Ebba Andersson og Frida Karlsson, som begge droppet rennet grunnet sykdom. 12 av de 32 kvinnene til start søndag var norske.

Simen Hegstad Krüger vant herrenes femmil lørdag.

Nora Sannes (22) gjorde en svært god verdenscupdebut. Hun var med i kampen om seieren helt til slutt og gled i mål til en svært sterk femteplass.

Tirsdag er det sprint i Drammen, og der er Nes-løperen seierskandidat. Nærmest i sammendraget jakter Diggins. Amerikaneren kortet ned avstanden søndag etter å ha tatt flere bonuspoeng.

Anne Kjersti Kalvå og Ingvild Flugstad Østberg gikk ikke femmila som følge av sykdom etter VM.

(©NTB)