Menu
Tunisiske Ons Jabeur vant over Beatriz Haddad Maia i kvartfinalen i Roland Garros-turneringen i tennis. Foto: Thibault Camus / AP / NTB

Haddad Maia overrasket med semifinale i Roland Garros

Brasilianske Beatriz Haddad Maia spilte seg onsdag til semifinale i Roland-Garros-turneringen i tennis med 2-1 over Ons Jabeur.

Av NTB | 07.06.2023 13:48:56

Sport: Det ble en underholdende og spennende kvartfinaleoppgjør på rødgrusen i Paris. Populære Ons Jabeur var sjuendeseedet i turneringen, mens hennes brasilianske motstander var seedet som nummer 14.

Hun er den første brasilianske kvinnen i en semifinale i Paris.

– Jeg tror at i Grand Slam-turneringer er det godt med en fridag, for jeg hadde litt mer krefter mot slutten. Jeg visste jeg måtte være tålmodig, for hun er jo en av de beste i verden, sa Haddad Maia i seiersintervjuet med arrangøren.

I første sett ble det et tidlig servebrudd til 2-0 for den tunisiske spilleren Jabeur. Hun har tidligere i slitt med å holde sine egne server og ble brutt tre ganger i det førte settet i forrige kamp.

Også onsdag hadde spillerne problemer med å holde egen serve, men Jabeur klarte å forsvare sin da hun til slutt tok første settet med 6-3.

I det andre settet holdt spillerne sine server fram til 6-6, og dermed måtte settet avgjøres i tiebreak. Der viste Haddad Maia seg som skarpest og vant 7-5.

I det avgjørende settet fortsatt tendensen i åpningssettet med mange servebrudd. Den brasilianske 27-åringen var friskest og brøt direkte til 1-0 og fulgte opp med å serve inn 2-0-ledelse.

Et nytt servebrudd ga 3-0, før Jabeur reduserte til 1-3 ved å bryte tilbake. Haddad Maia gikk så opp til 4-1 etter at Jabeur trodde at en serve var ute og sparket til ballen. Dermed fikk Haddad Maia muligheten til nok et servebrudd til 4-1.

Til slutt avgjorde hun settet og vant det med sifrene 6-1.

I semifinalen møter Haddad Maia vinneren av førsteseedede Iga Swiatek fra Polen og amerikanske Coco Gauff.

(©NTB)