Menu
Terry Venables gikk bort lørdag. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

Haalands sjef hyller avdød legende: – Introduserte ting ingen hadde sett før

Manchester City-manager Pep Guardiola sier den avdøde trenerlegenden Terry Venables revitaliserte Barcelona og gikk veier ingen hadde gått før ham.

Av NTB | 27.11.2023 16:49:57

Sport: Venables døde lørdag etter lang tids sykdom. Han ble 80 år.

Den engelske fotballegenden vant tre trofeer som manager. To med Barcelona og ett med Tottenham. Han var trener i Barcelona fra 1984 til 1987.

Den gangen var Pep Guardiola en nysgjerrig og lærevillig tenåring i den katalanske storklubbens ungdomsakademi.

Et velkjent bilde viser 15 år gamle Guardiola som ballgutt i europacup-semifinalen mot IFK Göteborg i 1986. På det samme bildet løftes Venables på gullstol av to Barcelona-spillere.

– Som Barcelona-fan ga han oss det første ligamesterskapet på elleve år. Hans innflytelse på klubben var helt utrolig, sier Guardiola.

– Han introduserte ting ingen hadde gjort før, spesielt en viss måte å presse motstanderne på samt nye dødballer. Jeg husker hvor mange mål midtstopperne våre scoret. Dette er et stort tap for engelsk fotball, tilføyer spanjolen om avdøde Venables.

Barcelona var på ingen måte dominerende da Venables tok over trenerjobben i 1984. Han ledet imidlertid klubben til seriemesterskap i 1985 og tok europacupfinalen et år senere. Der ble det sjokktap mot Steaua Bucuresti etter straffesparkkonkurranse.

– Jeg var bare en ballgutt, men jeg husker jeg snakket med venner av meg som spilte med ham, og jeg husker deres ord om ham både som manager og person, sier Guardiola.

– Han var så morsom, og han sang Frank Sinatra-sanger på katalanske TV-show. Han var en skikkelig, skikkelig bra mann, legger City-sjefen til.

Tirsdag skal han lede Erling Braut Haaland og resten av Citys stjernegalleri i mesterligamøtet med Leipzig.

(©NTB)

Flere nyheter: