Menu
Jørgen Strand Larsen blir norsk midtspiss mot Skottland. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Haaland-vikaren før «ubetydelig» Skottland-møte: – Det gjør vondt

Jørgen Strand Larsen er sulten på scoring borte mot Skottland søndag, men sier samtidig at han er lei seg for at kampen ikke blir av betydningen Norge ønsket.

Av NTB | 18.11.2023 18:49:55

Sport: Norges siste kamp i EM-kvalifiseringen får ingenting å si for hvem som havner i mesterskapet i Tyskland neste sommer. Skottland og Spania har for lengst kvalifisert seg, og Larsen og lagkameratene må finne motivasjon i at de kan være festbrems på Hampden Park.

1-2-tapet for skottene på Ullevaal stadion i juni ble ødeleggende for Norges kvalifisering. Det plager fortsatt spillerne.

– Det gjør vondt, det gjør det. Vi vet hvor nær vi har vært og hvor lite som skulle til for at vi hadde vært i en posisjon der det hadde blitt en stor finale i morgen, sa Larsen på lørdagens pressekonferanse i Glasgow.

– Hele byen her hadde bobla, og hele Norge hadde bobla. Vi er veldig lei oss for det, men nå får vi ikke gjort så mye annet enn å være oss selv og gå ut og prøve å bli et bedre fotballag, la østfoldingen til.

– Det betyr jo litt for min del. Jeg har jobbet meg fram mot en startplass her på en eller annen måte. Nå fikk jeg 45 minutter sist, og jeg håper det blir en fin kamp i morgen. Jeg er i god form. Kampen betyr ikke så mye, men vi er her for å ta tre poeng.

Landslagssjef Ståle Solbakken er inne på noe av det samme.

– Det er fem potensielle startere som er ute. Men det blir en kjempemulighet for de «nestkommanderende» til å tre fram, sa han.

Haaland meldte forfall kort tid før kampen, men Solbakken er ikke bekymret for spissen.

– Det er under kontroll. Det er ikke noe vi skal bekymre oss over, utenom at han ikke kan spille i morgen. Alle er enige om at det (kampen) er litt for tidlig, men det er ingen karrieretruende skade.

– Det var veldig, veldig ødeleggende. Hvis ikke det hadde skjedd, hadde vi hatt en finale her i morgen. Det sier sitt.

– Vi har hatt ekstremt mye marginer imot oss i denne kvalifiseringen, alle nøytrale observasjoner viser det. Vi har hatt få sjanser mot oss og ekstremt stolpe ut, og så har vi ikke vært dyktige nok ellers. Men vi har også vist at vi stadig forynger, vi får inn spennende typer som får enda mer A-lagsfotball. Og så må vi sørge for at vi blir enda tryggere i alt vi gjør og så gode at vi går videre selv med marginer imot, sa landslagssjefen.

Larsen har også troen på Norge i årene som kommer.

– Vi vet alle at det kommer bedre tider. At vi skal komme til et mesterskap før eller siden, har jeg ingen tvil om. Men det skulle veldig gjerne vært nå.

Larsen starter på topp mot Skottland i Erling Braut Haalands og Alexander Sørloths skadefravær. Den muligheten ønsker han å utnytte.

Solbakken fikk også spørsmål om den skjebnesvangre kvelden i Oslo i juni. Norge ledet 1-0 inn i det 87. spilleminuttet, men tapte på tampen.

(©NTB)

Flere nyheter: