Erling Braut Haaland i aksjon for Manchester City borte mot Young Boys i mesterligaen onsdag. Foto: Peter Klaunzer / Keystone / AP / NTB

Haaland stoppet ni timer lang måltørke i Champions League

Erling Braut Haaland fikk inn sin første mesterligascoring på seks kamper. Den ga Manchester City 2-1-ledelse borte mot Young Boys i Sveits.

Av NTB | 25.10.2023 22:32:45

Målet kom på straffe halvveis ut i andre omgang og stoppet en 543 minutter lang Haaland-tørke i den gjeveste europacupen.

Der hadde ikke jærbuen scoret siden kvartfinalereturen mot Bayern München i april. Fem målløse Champions League-kamper fulgte før ventetiden tok slutt i den sjette.

I alt står Haaland med 36 scoringer på 33 CL-oppgjør. Tolv av dem kom på Citys ferd mot trofeet sist sesong.

Manuel Akanji fikset 0-1 få minutter etter hvilen. I sitt eget hjemland var sveitseren framme på en retur og scoret enkelt, men kun fire minutter senere var lagene like langt. Meschak Elia curlet ballen over City-keeper Ederson etter en heftig kontring.

– En så frekk, elegant og presis lobb. Den daler ned i hjørnet, utbrøt TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Manchester City brukte litt tid på å komme i gang på kunstgresset i Bern. Etter en halvspilt omgang traff Haaland dårlig og skjøt til side for lengste stolpe. Den forspilte sjansen fikk ham til å slå frustrert i bakken.

Like etter kom Jérémy Doku til en stor mulighet, men Anthony Racioppi avverget med en enhåndsredning. Med beinet stoppet burvokteren også Rodris farlige forsøk rett før pause.

De engelske storfavorittene så i tillegg en ball bli reddet på strek etter fomlete Racioppi-spill. Motsatt vei ble Sandro Lauper spilt gjennom, men en svak ballberøring gjorde at Nathan Aké rakk fram og ryddet opp til corner.

– Det er faren hvis City sovner. For en sjanse det var til Young Boys etter en kontring, sa tidligere England-manager Glenn Hoddle under direktesendingen til TNT Sports.

Hjemmelagets overgangsspill ga City trøbbel flere ganger også i 2.-omgangen. Utligningen kom da de lyseblå sto ukritisk høyt i banen.