Manchester City vant 4-1 mot Bournemouth i Premier League. Foto: David Cliff / AP / NTB

Haaland-scoring mot Bournemouth – Manchester City vant komfortabelt 4-1

Manchester City gjorde kort prosess med Bournemouth i Premier League lørdag og vant 4-1 på bortebane. Erling Braut Haaland scoret 2-0-målet.

Av NTB | 25.02.2023 20:25:39

Sport: De tre poengene sender City opp i 55 poeng etter 25 serierunder. Det er to poeng bak serieleder Arsenal, som har en kamp til gode.

Dermed er de blåkledde tilbake på seierssporet etter uavgjort både mot Leipzig i mesterligaen i midtuka og Nottingham Forest forrige helg.

Etter kvarteret spilt sendte den argentinske verdensmesteren Julian Alvararez gjestene i føringen. Et avslutningsforsøk fra Phil Foden ble reddet, og returen fra Haaland traff tverrliggeren. Alvarez fikk derimot en enkel jobb med å prikke ballen i mål fra kloss hold.

Etter halvtimen spilt var han derimot på rett plass til rett tid. Ett innlegg som traff Foden ble styrt videre til den norske stjernespissen, som bredsidet ballen enkelt i mål. 22-åringen står med 27 fulltreffere i Premier League denne sesongen.

Jærbuen ble byttet ut etter 71 minutter.

Noen minutter ut i andreomgangen gikk et skuddforsøk fra Alvarez via Chris Mepham og i mål. Jefferson Lermas redusering skapte dermed lite spenning om poengene.

City møter Newcastle i neste ligakamp, men skal først ut i FA-cupkamp mot Bristol City kommende tirsdag. Bournemouth skal bryne seg på Arsenal i neste PL-runde.

Haaland hadde kun en scoring på de siste seks kampene i ulike turneringer før oppgjøret mot Bournemouth.

Foden sørget for at City gikk til pause på stillingen 3-0 etter at Bournemouth-spiller Philip Billing vartet opp med en grov pasningsfeil rett utenfor egen 16-meter.