Erling Braut Haaland klapper på Manchester City-kaptein Ilkay Gündogan, som scoret ledermålet mot Slovan Bratislava etter forarbeid av Jeremy Doku. Foto: Petr Josek, AP / NTB

Haaland-mål da City knuste Slovan Bratislava – tangerte byrivalens CL-rekord

Erling Braut Haaland scoret da Manchester City vant 4-0 over Slovan Bratislava og tangerte byrival Uniteds rekord på 25 Champions League-kamper på rad uten tap.

Av NTB | 01.10.2024 22:51:34

Sport: Haaland satte inn sitt 42. mesterligamål da han i det 58. minutt ble spilt gjennom av Rico Lewis, rundet keeper og trillet ballen i tomt mål til 3-0-ledelse. Han la Sergio Agüero bak seg og er nå på delt 18.-plass med Alessandro Del Piero på tidenes scoringsliste i turneringen.

Rett etter ble nordmannen byttet ut med James McAtee.

– Kampen var nesten over, så jeg foretrakk å spare energien hans til neste kamp mot Fulham. Han er klar for landslaget, sa Pep Guardiola til TV 2.

Haalands erstatter fastsatte resultatet i det 74. minutt med sin første scoring for City.

Etter en målløs start på mesterligaens ligaspill mot Inter ble det tidlig nettsus for City i Slovakia. Jeremy Doku herjet vilt på høyresiden og skapte sjanse på sjanse. Ilkay Gündogan og Phil Foden utnyttet to av dem det første kvarteret.

City har rekken 17-8-0 i sine 25 siste kamper i turneringen. Manchester United var uten tap i like mange kamper mellom september 2007 og mai 2009. Det er den lengste kamprekke uten tap i mesterligaen og forgjengeren serievinnercupen (fram til 1992).

City kan slå rekorden når Sparta Praha kommer på besøk 23. oktober.

Så handlet alt om City. I det 8. minutt raidet Doku og la inn. Savinhos skudd ble blokkert, men returen falt til lagkaptein Gündogan, som i sin 99. CL-kamp scoret via Slovan-spiller Kyriakos Savvidis.

I det 15. minutt brøt Doku gjennom igjen, førte ballen innover og sentret til Foden, som hadde rom til å sikte seg inn mot lengste hjørne.

Rett etter gjorde keeper Dominik Takac seg stor og tok skuddet i kroppen da Haaland var gjennom.

Haaland og McAtee sørget for at det ble nok et stortap for Slovan Bratislava.

– Det var ikke enkelt. Vi var vanskelig å bryte dem ned, og vi må gi dem respekt. Atmosfæren på stadion var utrolig, men vi gjorde jobben, sa Foden til TNT Sports.

Den slovakiske klubben tapte 1-5 for Celtic i mesterligaåpningen.

Slovan fikk kampens første sjanse med en fin kontring etter City-corner før det var spilt to minutter. Vladimir Weiss slo tunnel på Foden og satte opp Marko Tolic, som skjøt rett utenfor.

Senere fikk keeperen god hjelp av stolpene. Midtveis i omgangen skjøt Doku i lengste kryss og ut. Tre minutter senere glapp Takac et Foden-skudd i stolpen, og i slutten av første omgang skjøt Gündogan i tverrliggeren.