Erling Braut Haaland scoret 1-0 for City fra straffemerket i byderbyet mot Manchester United. Foto: Dave Thompson / AP / NTB

Haaland herjet i Manchester-derbyet – City knuste byrivalen 3-0

Erling Braut Haaland viste seg fra sin beste side med to mål og én målgivende pasning da Manchester City smadret byrival United 3-0 på Old Trafford søndag.

Av NTB | 29.10.2023 18:32:32

Sport: Nordmannen har dermed satt inn fem mål på fire kamper mot bynaboen. Sist sesong gjorde Haaland hattrick i 6-3-seieren på eget gress, mens han gikk målløs av banen i de to andre kampene mellom lagene.

Seier og tre poeng sender City helt opp i ryggen på Tottenham på toppen av Premier League-tabellen. De lyseblå har sammen med Arsenal 24 poeng, mens serieleder Spurs har 26.

Manchester United har på sin side 15 poeng, og Erik ten Hags lag er helt nede på 8.-plass på tabellen. Fem seirer og fem tap er den dystre fasiten etter ti spilte kamper. Elleve ganger har de rødkledde funnet veien til nettmaskene så langt i sesongen.

Etter halvspilt førsteomgang ble hoveddommer Paul Tierney bedt om å ta en titt på VAR-skjermen etter at Rodri ble revet over ende av Rasmus Højlund. Kamplederen pekte etter hvert på straffemerket, og Haaland scoret elegant fra ellevemeteren.

– Jeg synes den er streng. Jeg føler litt med Manchester United siden det er noe som skjer i hver eneste kamp. Det ser verre ut i sakte film, sa tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher til Sky Sports i pausen.

Fire minutter ut i 2. omgang fikk nordmannen en ny mulighet med pannebrasken etter et flott angrep, og denne gangen maktet ikke Uniteds sisteskanse å hindre nettsus for City. Med 20 minutter igjen sto Onana derimot i veien da Haaland forsøkte å score sitt tredje mål.

Ti minutter før slutt fanget Haaland en retur i hjemmelagets sekstenmeter. Foran mål fikk Phil Foden en enkel oppgave med å gjøre 3-0 og sikre tre poeng på Old Trafford.

Fjorårets trippelmester City har startet årets sesong på solid vis, og de lyseblå hadde sju seirer og to tap i Premier League før søndagens Manchester-derby. I mesterligaen leder Pep Guardiolas lag sin gruppe med ni av ni poeng.

Etter en frisk start fra vertene, tok de lyseblå et solid tak i kampen og dirigerte spillet på Old Trafford. Før ti minutter var unnagjort stanset André Onana en heading fra Phil Foden, før kameruneren så vidt fikk avverget foran nesa på Haaland.

Kort tid før pause vartet City-keeper Ederson opp med en praktredning på et hardt skudd fra Scott McTominay, før Onana på mesterlig vis stanset Haaland i andre ende av banen få minutter senere.