Erling Braut Haaland i aksjon for Manchester City borte mot Young Boys i mesterligaen onsdag. Foto: Peter Klaunzer / Keystone / AP / NTB

Haaland brøt lang CL-tørke – scoret to i Manchester Citys 3-1-seier mot Young Boys

Erling Braut Haaland fikk inn sine to første mesterligascoringer på seks kamper da Manchester City vant 3-1 borte mot Young Boys.

Av NTB | 25.10.2023 23:02:29

Sport: Den første kom på straffe halvveis ut i andre omgang og stoppet en 543 minutter lang Haaland-tørke i den gjeveste europacupen.

Der hadde ikke jærbuen scoret siden kvartfinalereturen mot Bayern München i april. Fem målløse Champions League-kamper fulgte før ventetiden tok slutt i den sjette.

På tampen dunket Haaland resolutt 3-1 i krysset. I alt står han med 37 scoringer på 33 CL-oppgjør. Tolv av dem kom på Citys ferd mot trofeet sist sesong.

Straffen i Bern kom som en konsekvens av Young Boys-kaptein Mohamed Camaras stempling på Rodri. Et ikke spesielt godt skudd gikk inn selv om keeper Anthony Racioppi var på ballen.

– En så frekk, elegant og presis lobb. Den daler ned i hjørnet, utbrøt TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Manchester City brukte litt tid på å komme i gang på kunstgresset i Bern. Etter en halvspilt omgang traff Haaland dårlig og skjøt til side for lengste stolpe. Den forspilte sjansen fikk ham til å slå frustrert i bakken.

Like etter kom Jérémy Doku til en stor mulighet, men Racioppi avverget med en enhåndsredning. Med beinet stoppet burvokteren også Rodris farlige forsøk rett før pause.

– Det er faren hvis City sovner. For en sjanse det var til Young Boys etter en kontring, sa tidligere England-manager Glenn Hoddle under direktesendingen til TNT Sports.

Hjemmelagets overgangsspill ga City trøbbel flere ganger også i 2.-omgangen. Utligningen skjedde da de lyseblå sto ukritisk høyt i banen.

Scoringen til Haaland kom på et tidspunkt da Manchester City strevde tungt. Senere kom Julián Álvarez inn og la ballen umiddelbart i nettet, men VAR slo ned på en hands i det oppbyggende spillet.

Manchester City har full pott (ni poeng) etter tre puljekamper. Søndag skal de regjerende trippelmesterne til Old Trafford for å spille derby mot Manchester United.

Manuel Akanji fikset 0-1 få minutter etter hvilen. I sitt eget hjemland var sveitseren framme på en retur og scoret enkelt, men kun fire minutter senere var lagene like langt. Meschak Elia curlet ballen over City-keeper Ederson etter en heftig kontring.

De engelske storfavorittene så i tillegg en ball bli reddet på strek etter fomlete Racioppi-spill. Motsatt vei ble Sandro Lauper spilt gjennom, men en svak ballberøring gjorde at Nathan Aké rakk fram og ryddet opp til corner.