Erling Braut Haaland scoret to mål mot Burnley i Premier League. Foto: Nigel French / PA via AP / NTB

Haaland åpnet Premier League-sesongen med måldobbel – Manchester City vant 3-0 mot Burnley

Erling Braut Haaland innledet PL-sesongen på forrykende vis og scoret to av målene i Manchester Citys 3-0-seier over Burnley fredag kveld.

Av NTB | 11.08.2023 23:04:49

Sport: Både Haaland og Manchester City fikk dermed en kjempestart på sesongen. De lyseblå fra Manchester er tittelforsvarer i Premier League, mens Haaland øyner håp om nok en sesong på toppen av toppscorerlisten.

– Det er alltid deilig å score mål, men det viktigste for oss var å starte med en seier, sa Haaland til Viaplay etter kampen.

Forrige sesong ble det 36 mål på 35 ligakamper for Jærbuen. Fredag kveld noterte han seg for sesongens første nettkjenning allerede etter tre minutter på Turf Moor, før han doblet ledelsen ti minutter før pause.

På vei inn til pause gikk en amper Pep Guardiola bort til Haaland for å diskutere. TV-bildene kunne vise en Manchester City-manager, som ikke nødvendigvis var fornøyd med alt av nordmannens bidrag før hvilen.

– Vi skrek litt til hverandre, men det går fint det. For å si det sånn, når han skriker på meg, det er ting jeg liker. Det setter jeg pris på. Jeg setter ufattelig stor pris på at han skriker til meg, forklarte Haaland situasjonen.

Haaland gikk målløs av banen i Community Shield-kampen mot Arsenal forrige søndag. Den kampen vant sistnevnte etter straffesparkkonkurranse.

For nyopprykkede Burnley ble det et tøft møte med det gjeveste selskapet i engelsk fotball. På overtid ble Anass Zaroury også utvist etter en VAR-sjekk, som følge av en tøff takling på Kyle Walker.

Sander Berge fikk på sin side tillit fra start bare to dager etter at han skiftet ut Sheffield United med Burnley.

– Han er kald og kontrollert. Eventyret fortsetter, utbrøt Viaplays fotballekspert Tor Ole Skullerud etter målet.

Et skår i gleden for City var at midtbanestjernen Kevin de Bruyne måtte av banen med skade allerede etter 22 minutter. Belgieren ble erstattet av nyervervelsen Mateo Kovacic.

Dermed gjorde nordmannen som i fjor. Da scoret han to mål mot West Ham i sesongåpningen av Premier League. Et kvarter før slutt fastsatte Rodri resultatet til 3-0 for City.

Haaland ble byttet ut for Cole Palmer med ti minutter igjen av kampen. Berge ble byttet ut med fem minutter igjen av overtiden.

– Det var en kul opplevelse og jeg er glad for å være på plass. Det var fint å bli kastet rett ut i det og få både City-kampen og debuten unnagjort, sa Berge til Viaplay etter kampen.

Neste ligakamp for Manchester City er mot Newcastle, mens Burnley møter Aston Villa.

Tre minutter etter kampen var i gang tok City en kort cornervariant. Ballen ble senere slått lang bak i feltet og spanske Rodri headet ballen inn i feltet igjen. Jærbuen prikket deretter inn ledermålet.

Drøyt ti minutter før pause slo City inn et innlegg fra høyre, som traff argentinske Julian Alvarez. 23-åringen fant Haaland med en pasning og jærbuen hamret inn sitt andre for dagen.