Menu
Demokratene har fremmet flere lovforslag som vil stramme inn våpenlovene i delstaten Colorado etter masseskytingen på et nattklubb for skeive i november. Foto: David Zalubowski / AP / NTB

Guvernøren i Colorado vil stramme inn våpenlovene etter masseskyting

Colorados guvernør, demokraten Jared Polis, vil stamme inn delstatens våpenlover og har fredag signert fire nye lovforslag.

Av NTB | 28.04.2023 19:04:04

Økonomi og næringsliv: Det skjer kun noen måneder etter at fem personer ble drept og 18 såret i en masseskyting på en nattklubb for skeive i Colorado Springs i november i fjor.

Lovforslagene er rettet mot å redusere et stigende antall selvmord og økende ungdomsvold i delstaten, forhindre masseskytinger og gjøre det lettere for voldsofre å saksøke den lenge beskyttede amerikanske våpenindustrien.

Republikanere i delstatsforsamlingen i Denver motsatte seg lovforslagene fordi de mener det strider mot den kollektive våpenretten.

USAs andre grunnlovstillegg, innført i 1791, tolkes av mange som om det beskytter amerikaneres rett til å bære våpen. Våpenmotstandere legger derimot vekt på første del av tillegget, og mener retten til å ha våpen gjelder i sammenheng med tjenestegjøring i en milits, det som i dag kalles Nasjonalgarden i USA.

Det har vært flere masseskytinger i Colorado gjennom årene, deriblant den mye omtalte skolemassakren på Columbine High School i 1999, hvor 13 personer ble drept.

(©NTB)

Flere nyheter: