Menu
USAs president Joe Biden vinker ved ankomst til flybasen Andrews, på vei til valgkampmøte og ABC-intervju i Wisconsin fredag. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB

Guvernør ber Biden «grundig vurdere» sitt presidentkandidatur

Massachusetts' demokratiske guvernør ber partifelle Joe Biden innstendig om å vurdere hvorvidt han er deres beste håp til å beseire Donald Trump.

Av NTB | 05.07.2024 21:13:03

Politikk: – Den beste veien framover akkurat nå er det presidenten som må ta en beslutning om. I løpet av de neste dagene ber jeg ham innstendig om å lytte til det amerikanske folk og grundig vurdere hvorvidt han er vårt beste håp for å beseire Donald Trump, sier guvernør Maura Healey i en uttalelse fredag.

Healey var blant de over 20 guvernørene som Biden møtte onsdag i et forsøk på å berolige dem etter den katastrofale TV-debatten mot Donald Trump.

Det skjedde etter at flere i og utenfor partiet har oppfordret Biden til å gi seg og slippe til noen andre i presidentvalget til høsten. Konklusjonen fra guvernørmøtet var at guvernørene fortsatt støtter Bidens kandidatur.

Healey sier i uttalelsen, som blant annet er gjengitt av CNN, at Biden «reddet demokratiet vårt i 2020 og har gjort en fremragende jobb de siste fire årene».

– Og jeg vet at han er enig om at dette er det viktigste valget i vår levetid, sier Healey, før hun ber ham om å grundig overveie om han er rette kandidat.

– Og hva enn president Biden bestemmer seg for, så er jeg fast bestemt på å gjøre alt i min makt for å beseire Donald Trump, avslutter Healey, som har vært guvernør i Massachusetts siden i fjor.

(©NTB)

Flere nyheter: