Menu
Satellittbilde viser røyk som stiger opp over Sudans hovedstaden Khartoum. FNs generalsekretær António Guterres frykter at konflikten kan få alvorlige følger i hele regionen. Foto: Maxar Technologies via AP / NTB

Guterres frykter katastrofal spredning av krigen i Sudan

FNs generalsekretær Antionio Guterres mener krigen i Sudan kan få katastrofale følger og ber verden gjøre alt for å få slutt på volden.

Av NTB | 24.04.2023 17:24:17

Politikk: I en tale i FNs sikkerhetsråd mandag uttrykte FN-sjefen også frykt for at konflikten vil kunne spre seg til resten av regionen og muligens enda lenger.

– Vi må gjøre alt som er i vår makt for å trekke Sudan tilbake fra kanten av stupet, sa Guterres og understreket at FN ikke reiser fra Sudan.

– Vi står ved Sudans side i denne forferdelige tiden, la han til.

Han ba de 15 medlemmene av FNs sikkerhetsråd om å gjøre alt de kan for å få slutt på volden og gjenopprette ro og orden i landet slik at Sudan kan vende tilbake til prosessen som skal lede fram til demokrati.

Over 400 mennesker, trolig langt flere, har blitt drept siden kampene mellom den sudanske hæren og den paramilitære gruppen RSF brøt ut 22. april.

(©NTB)

Flere nyheter: