Lara Gut-Behrami kunne juble for seier i Sölden. Foto: Gabriele Facciotti / AP / NTB

Gut-Behrami triumferte i Sölden – solid Holtmann-finale

Lara Gut-Behrami (32) kjørte seg opp tre plasser og vant verdenscupåpningen i alpint. Best av de norske ble Mina Fürst Holtmann på 8.-plass.

Av NTB | 28.10.2023 14:12:33

Sport: Det var kun to hundredeler som skilte i seierskampen på breen i Sölden. Gut-Behrami var nummer fire og drøyt sju tideler bak italienske Federica Brignone før finalen, men sveitseren endte likevel opp som vinner.

Brignone skuslet bort et solid forsprang i storslalåmrennet. Den siste pallplassen tok slovakiske Petra Vlhova.

Holtmanns finaleomgang ble et norsk lyspunkt. Hun fikk opp farten i siste halvdel og ble nummer åtte. Det var ett hakk opp fra tidligere på dagen. Det skilte to sekunder til vinnertiden.

Thea Stjernesund falt fra 11.- til 27.-plass og ble slått med 3,46 sekunder.

Ragnhild Mowinckel fikk en tung verdenscuppremiere. Hun var nummer seks etter første omgang, men ble nektet å fullføre rennet. En sjekk av skiene avdekket for høye fluorverdier.

Dermed ble Mowinckel først ut til å bli diskvalifisert etter at forbudet mot fluorsmurning trådte i kraft. I etterkant benektet hun forsøk på juks.

– Min tanke er hvert fall at det er blitt brukt utstyr som det sitter fluorrester igjen på. Det skal ikke skje i renn, sa hun til TV 2.

Finaleomgangen gikk også uten Maria Tviberg (kjørte ut) og Kristin Lysdahl (36.-plass).

Alpinkvinnenes verdenscup fortsetter i finske Levi med slalåmrenn 11. og 12. november.