Menu
Guri Melby (V) mener den norske donasjonen av F-16 fly til Ukraina er en viktig donasjon for landet sivilsamfunn og innbyggere som bor langt borte fra frontlinjene. Illustrasjonsfoto: Beate Oma Dahle / NTB

Guri Melby om F-16-donasjonen til Ukraina: – Vår støtte til Ukraina forsvinner ikke

Guri Melby (V) sier det er gode nyheter at regjeringen gir F-16 jagerfly til Ukraina. Donasjonen vil sørge for at det vil være lettere for landet å beskytte seg mot russiske missiler, mener hun.

Av NTB | 24.08.2023 16:44:35

Politikk: – Venstre har vært tydelig på dette lenge, og vi er svært glade for at regjeringen nå viser at de er enige. Med F-16 vil det blant annet være lettere for Ukraina å beskytte seg mot russiske missiler, så dette er en viktig donasjon for Ukrainas sivilsamfunn og innbyggere som bor langt borte fra frontlinjene, sier Venstre-lederen til NTB.

Torsdag kunngjorde statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) at Norge skal gi F-16-fly til Ukraina. Antall fly og hvordan de innfases er ennå usikkert. Men Ukraina kan regne med at Norge gir et bidrag, opplyste Gahr Støre NTB i den ukrainske hovedstaden Kyiv.

– Mange mener at Putin bruker tid som metode, og gambler på at hvis konflikten drar ut i tid så vil vestlig støtte minske. Ved å donere kampfly viser Nato-landene at Putin tar feil. Vår støtte til Ukraina forsvinner ikke, sier Melby videre.

(©NTB)