Menu
Johannes Høsflot Klæbo sikret Norges 12. strake stafettgull i VM. Foto: Heiko Junge / NTB

Gullrekken fortsetter for Norges langrennsherrer: vant sin 12. strake VM-stafett i Planica

De norske langrennsgutta lekte med konkurrentene og gikk inn til Norges 12. strake stafettgull i VM.

Av NTB | 03.03.2023 14:05:55

Sport: Stafettgullet er Norges 20. på herresiden i VM-sammenheng.

Gullaget besto av Hans Christer Holund, Pål Golberg, Simen Hegstad Krüger og Johannes Høsflot Klæbo.

Det norske laget har vunnet de tolv siste VM-stafettene. Sist det ikke ble norsk gull, var i østerrikske Ramsau i 1999. Da ble det hjemmeseier til Østerrike etter at Christian Hoffmann slo Thomas Alsgaard på ankeretappen.

Holund startet ballet for Norge og var klar på at han ikke ønsket noen gratispassasjerer med på sine 10 kilometer. Lyn-løperne satte et utrolig marsjtempo og fikk seg en luke allerede på den første runden.

– Jeg er lettet over å være ferdig. Jeg sov dårlig i natt og var spent før dagen i dag. Formen er veldig bra, og jeg hadde troen på at jeg skulle gjøre en bra etappe. Det er ekstra godt å kunne levere i dag, sa Holund til NRK.

– Jeg er godt fornøyd med disponeringen. Det vart tøft å gå, selv om det føltes kontrollert. Jeg var forberedt på at de skulle starte raskt bak, så det gikk greit, sa Golberg til rettighetshaveren.

Krüger økte både tempoet og avstanden ned til Finland på sine 10 kilometer. Til veksling sendte han Klæbo ut med vel et minutts ledelse.

Krüger tok sitt tredje gull i Planica-VM. Lyn-løperen innledet mesterskapet med seier både på skiathlon og 15-kilometeren i fri teknikk.

Klæbo står også med tre gull så langt. Han vant den individuelle sprinten og gikk også til topps på lagsprinten sammen med Golberg.

Søndag er det ventet at både Klæbo og Krüger får sjansen på femmila i klassisk stil.

Golberg vekslet med 25,2 sekunders ledelse ned til resten av hovedfeltet, som kom jagende bak med Iivo Niskanen i front. Finnen gikk inn mye underveis, men gikk på en liten smell og vekslet 24,1 sekunder etter Golberg.

Klæbo hadde dermed bare en parademarsj inn til Norges 12. strake stafettgull i VM.

(©NTB)