Menu
Manchester City-sjef Pep Guardiola. Foto: Dave Thompson)

Guardiola om City-anklagene: – Jeg er overbevist om at vi er uskyldige

Manchester City-manager Pep Guardiola mener klubben er forhåndsdømt og at de er uskyldige i saken der de blir anklaget for en rekke regelbrudd.

Av NTB | 10.02.2023 15:05:32

Sport: Tidligere denne uken ble det kjent at Manchester City etterforskes for brudd på Premier Leagues finansielle regler i perioden 2009 til 2018. Til sammen dreier det om et hundretalls brudd, eksempelvis rundt økonomisk fair play.

Guardiola sier at det er forferdelig det som klubben blir beskyldt for. Han sammenligner det med da klubben ble frikjent i den økonomiske feiden med Det europeiske fotballforbundet (Uefa) for noen år siden.

– Heldigvis bor vi i et land der alle er uskyldige inntil det motsatte er bevist. Vi skal kjempe mot dette. Vi beviste at vi var helt uskyldige i saken med Uefa. Hvorfor skulle jeg ikke tro det samme nå? sa spanjolen foran lørdagens hjemmekamp mot Aston Villa i Premier League.

Pep Guardiola sier at Manchester City er klare til å forsvare seg, akkurat som de gjorde i striden med Uefa. Han mener at etterforskningen til Premier League er drevet fram av de 19 andre klubbene i PL.

– Hvis det skulle vise seg at vi ikke er uskyldige, må vi akseptere den straffen som FA eller Premier League gir oss, men enn så lenge er det bare beskyldninger og antakelser. Vi vet hva som vil skje, men jeg er 100 prosent sikker på at vi er uskyldige.