Menu
Pep Guardiola og Manchester City jakter mesterligatrofeet. Foto: Jon Super / AP / NTB

Guardiola foran skjebnekampen: – Vil ikke ha flaks

Manchester City må levere en like god hjemmekamp som i fjor om det skal bli seier over Real Madrid finaleplass i årets mesterliga, sier manager Pep Guardiola.

Av NTB | 16.05.2023 15:14:19

Sport: City fikk med seg 1-1 fra bortemøtet sist uke og har dermed en fordel foran onsdagens returkamp i Manchester.

Real slo City ut av turneringen i semifinalen i fjor. Da vant City hjemmekampen 4-3, men tapte 1-3 borte.

– Jeg hadde tatt den hjemmekampen vi leverte i fjor nå, men jeg tror ikke det vil skje. Spillet forandrer seg. Det er mange ting man ikke kan kontrollere i denne turneringen. Vi har en plan, sa Guardiola.

City har aldri vunnet mesterligaen før. De tapte finalen i 2021 for Chelsea. Real Madrid har vunnet Europas gjeveste klubbturnering rekordmange ganger (14).

– Jeg vil ikke ha flaks i morgen. Jeg håper at laget som fortjener å gå videre, vinner. Vi må være bedre enn i bortekampen for å nå finalen, fortsatte Guardiola.

Erling Braut Haaland har scoret 52 mål i alle turneringer denne sesongen. Tolv av disse har kommet på ni kamper i mesterligaen. I den første kampen var Haaland relativt anonym, men han ble forsvart av manager Guardiola etterpå.

Byrivalene Milan og Inter møtes i den andre semifinalen. Der har Inter 2-0 fra den første kampen foran tirsdagens retur.

City er bare én seier unna sin femte Premier League-tittel på de siste seks sesongene. Tittlen kan bli sikret med seier over Chelsea på hjemmebane til helgen. De skal også spille FA-cupfinale mot Manchester United tidlig i juni.

(©NTB)

Flere nyheter: