Menu
Manchester City-manager Pep Guardiola. Foto: Jon Super / AP / NTB.

Guardiola foran Champions League-finalen – ikke ett ord om Haaland

Erling Braut Haaland ble ikke nevnt med en eneste bokstav da Manchester City-manager Pep Guardiola møtte pressen foran lørdagens Champions League-finale.

Av NTB | 06.06.2023 15:39:17

Sport: Norges notoriske måltyv blir sagt å være det store samtaleemnet i Istanbul foran finalekampen mot Italias Inter, men Guardiola fikk ingen spørsmål om sin målmaskin da han tungpustet ankom rommet der pressekonferansen ble avholdt tirsdag.

Det er én av få ganger denne sesongen at Haaland ikke har vært nevnt på den åpne pressekonferansen denne sesongen. Som regel har det vært mange nysgjerrige journalister som har luktet på en historie om nordmannen.

I stedet bød Guardiola på litt historikk og sammenligninger med mesterligafinalen for to år siden da City tapte for Chelsea.

– Dette er som en drøm for oss. Det var det også for to år siden, men det var annerledes da, blant annet på grunn av pandemien. Denne gangen kommer vi også inn i kampen med en fersk FA-cupseier, sa spanjolen.

Pep Guardiola kunne fortelle om en ryggplaget Kyle Walker.

– Han var ikke bra i går, men følte seg bedre i dag, selv om han ikke trente. Vi får se, sa Guardiola om sin faste høyreback og sjansen for spill lørdag.

– Dere er store favoritter til å vinne?

– Det er vi vant til, men hvorfor skulle det være mer farlig å bli regnet som favoritter enn ikke å bli det? Vi må være bedre enn motstanderen. En finale handler om hvordan du oppfører deg i 95 minutter. Vi må skape rytme og være tålmodig mot et godt lag som har en bedre historikk enn vår egen, konstaterte Guardiola.